REAKCIJA S IBLEROVOG

Bandić više nije član SDP-a, šef stranke u Zagrebu je Jelušić

Objavom kandidature za predsjednika Republike Hrvatske, Milan Bandić je aktivirao automatsku primjenu članka 15. Statuta SDP-a, čime mu je prestalo članstvo u SDP-u, potvrdio je jutros glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan
 Dragan Matić/CROPIX

ZAGREB - Milan Bandić više nije član SDP-a, a njegovu funkciju u zagrebačkoj organizaciji SDP-a privremeno je preuzeo Ivo Jelušić, potvrdio je jutros glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan.

- Objavom kandidature za predsjednika Republike Hrvatske, Milan Bandić je aktivirao automatsku primjenu članka 15. Statuta SDP-a, čime mu je prestalo članstvo u SDP-u. Time su mu prestala sva članska prava, obaveze i funkcije koje je imao u Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske, kaže Dragovan u priopćenju poslanom iz sjedišta SDP-a.

Ivo Jelušić, kao zamjenik predsjednika Gradske organizacije SDP Zagreb, dodaje Dragovan, privremeno obnaša dužnost predsjednika Gradske organizacije SDP-a Zagreba.

Da će Bandić automatski biti isključen iz stranke bilo je jasno još sinoć nakon sjednice Predsjedništva SDP-a kada je Dragovan konstatirao da po Statutu SDP-a nije moguće zamrznuti članstvo u stranci. Bandić je jučer, naime, poslao pismo u sjedište SDP-a kojim je vrh stranke obavijetio da je zamrznuo članstvo i sve svoje funkcije u SDP-u na 90 dana.

- Statut SDP-a ne poznaje institut zamrzavanja članstva, komentirao je sinoć Dragovan i tako potvrdio da Bandića čeka samo isključenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:23