NI LUK JEO NI LUK MIRISAO

BANDIĆ 'Vratio sam Turističkoj zajednici 50.000 kn koje su mi pogrešno isplatili. Nisam htio da mi novinari to kažu'

 Dragan Matic / CROPIX

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas, u povodu odluke Povjerenstva za sukob interesa o pokretanju postupka protiv njega, da je vratio novac koji mu je Turistička zajednica Grada Zagreba pogrešno isplaćivala.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak protiv Bandića jer je u prošlom mandatu, od 2009. do 2013., uz plaću primao i naknadu kao predsjednik Turističke zajednice Grada Zagreba, što nije dopušteno prema Zakonu o sprječavanju sukoba interesa.

"Turistička zajednica je prije mjesec i pol dana utvrdila da je napravila glupost, a jučer je svima uputila dopis", rekao je Bandić na pitanje novinara je li protuzakonito primao novac.

"Ništa više o tome nemam reći, obratite se Turističkoj zajednici. Trebalo je Povjerenstvu za sukob interesa ubaciti i Bandića, da se utvrdi da sam primao nekih 45.000 - 50.000 kuna novaca od Turističke zajednice - 2.200 kuna mjesečno paralelno s plaćom", rekao je Bandić.

Ustvrdio je kako on u tom slučaju nije "luk jeo ni luk mirisao". "Nisam to trebao dobiti, a kada su utvrdili da nisam trebao dobivati, vratio sam pare prije mjesec i pol dana", kazao je.

Rekao je kako je zbog tog slučaja već pretrpio političku štetu, te najavio da će tajnik Turističke zajednice odgovarati jer je kao pravnik trebao pratiti propise. Odgovorna je i predsjednica Turističke zajednice, ali ona je otišla u mirovinu, dodao je.

Bandić kaže da vraćanje 2.200 kuna mjesečno nije malo, bez obzira što ima veliku plaću, ali je taj novac morao vratiti jer je to manja šteta nego da je čekao novinare da mu to kažu.

Na upit kakav je to drugi dohodak primao od tvrtke Duplicato tijekom 2010. godine, Bandić je rekao kako je posudio glas u crtiću i dobio nekih 2.000 kuna, koje je uplatio u humanitarne svrhe.

"Glas sam posudio za crtić. Mene su tamo malo ismijavali, ja sam radio bedaka od sebe i tako. Bolje da ja od sebe radim bedaka, nego vi od mene", rekao je Bandić novinarima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. listopad 2020 00:43