LOŠ SUSTAV NAPLATE

Bandićev ministar: Holding i Porezna moraju utjerati dug

Gradonačelnik Bandić najavio mogućnost raskida ugovora s GSKG-om
 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Od ukupno dvije milijarde kuna, koliko fizičke i pravne osobe duguju Gradu Zagrebu za komunalne doprinose i naknadu, zakupninu i spomeničku rentu, čak 1,3 milijardi kuna potraživanja trebao bi naplatiti Zagrebački holding.

Nenaplativi dugovi

Konkretnije, podružnica Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo, a Porezna uprava 240 milijuna kuna. Na Grad Zagreb odnosi se “samo” 475 milijuna kuna za nenaplaćeni komunalni doprinos.

Slavko Kojić, pročelnik Gradskog ureda za financije, tim je riječima jučer pokušao opravdati višegodišnju nemogućnost naplate dugova, odnosno odgovornost prebaciti na GSKG i Poreznu upravu. - Lani je naplaćivanje bilo kvalitetnije, sada smo poduzeli niz mjera, ali to ne znači da će rezultati biti vidljivi odmah sutra.

Popis dužnika

Osim toga, teško je dati procjenu koliko je duga stvarno naplativo - rekao je Kojić te dodao da su se potraživanja sa 1,68 milijardi kuna, s datumom 31. prosinca 2010., popela na dvije milijarde kuna. Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da će s GSKG-om, ne budu li zadovoljni njihovom naplatom u ime i na račun Grada, raskinuti ugovor. Dodao je kako nema razloga da se popis dužnika ne objavi na službenim stranicama Grada, ali samo ako je to u skladu sa zakonom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 22:17