GODIŠNJICA SMRTI

Banožić: ‘Gojko Šušak bio je domoljub od kojeg treba učiti kako se voli i brani Hrvatska‘

‘Jedan od onih od kojih svaki domoljub može učiti kako se voli i brani Hrvatska.‘

Mario Banožić

 Stipe Majic/AFP

Gojko Šušak bio je jedan od onih od kojih svaki domoljub može učiti kako se voli i brani Hrvatska, poručio je u utorak ministar obrane Mario Banožić u povodu 24. godišnjice smrti tog ratnog ministra obrane.

"Prisjećamo se danas obljetnice smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška. Postoje ljudi koji su u prijelomnim povijesnim danima preuzeli odgovornost, prepoznajući neponovljivost trenutka u stvaranju slobodne i neovisne hrvatske države. Jedan iz reda velikana je zasigurno Gojko Šušak", stoji u priopćenju aktualnog ministra obrane.

Ratni ministar obrane Šušak, nastavlja Banožić, stvarao je s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, unatoč izazovima i unatoč svim zaprekama, snagu koja će braniti Hrvatsku.

"Ta snaga je od srčanih, hrabrih branitelja nošena domoljubljem, vođena jasnim zapovijedima, izrasla u nezaustavljivu, pobjedničku Hrvatsku vojsku! Kod ministra Šuška nije bilo kalkulacija i nije bilo odstupanja. Bio je jedan od onih od kojih svaki domoljub može učiti kako se voli i brani hrvatska država! Jedan je Gojko Šušak, pobjednik koji je izvršio sve svoje zadaće! Hvala mu za sve", poručio je ministar Mario Banožić.

(Hina) xpp/xkt ykt

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2023 19:43