POHVALIO VOJNIKE

Banožić: ‘Hrvatskoj i NATO-u su važni mir i sigurnost na Kosovu, zato smo tu‘

Ministar je zahvalio zapovjedniku operacije KFOR na svemu što čini da bi operacija bila uspješna te je pohvalio pripadnike HV-a

Mario Banožić u posjetu vojnicima na Kosovu

 MORH/F. Klen

U sklopu službenog posjeta Kosovu ministar obrane Mario Banožić sastao se u petak sa zapovjednikom NATO operacije KFOR general-bojnikom Ferencem Kajarijem kojemu je zahvalio na svemu što čini da bi ta operacija bila uspješna te je ujedno pohvalio pripadnike Hrvatske vojske koji u njoj sudjeluju.

Ministar Banožić rekao je generalu Kajariju u sjedištu KFOR-a Film Cityju da je ponosan na činjenicu što pripadnici Hrvatske vojske već 12 godina brinu za očuvanje mira i sigurnosti na području Kosova, priopćio je MORH.

"Očuvanje mira i sigurnosti na Kosovu, ali i na području Jugoistoka Europe od velike je važnosti za Hrvatsku, ali i za NATO", kazao je on istaknuvši da bi destabilizacija sigurnosne situacije u regiji uvelike utjecala i na sigurnosnu situaciju cijele Europe.

"Upravo zato, Hrvatska je odlučila pojačati sudjelovanje u KFOR-u od proljeća 2021. godine", rekao je ministar obrane dodavši da da će Hrvatska vojska nastaviti sudjelovati u NATO-ovoj operaciji i u budućnosti.

image

Mario Banožić i Ferenc Kajari

MORH/F. Klen

Ministar je generalu Kajariju zahvalio na svemu što čini kako bi i ova NATO-ova operacija imala uspješan završetak te naglasio da je siguran da će vojnikinje i vojnici dati sve od sebe kako bi svladali zadaće pod njegovim zapovjedništvom. S njim se složio i general Kajari koji je imao samo riječi hvale za hrvatske vojnike.

Banožić se u Zapovjedništvu KFOR-a sastao i sa zapovjednikom 36. hrvatskog kontingenta pukovnikom Krešom Tušekom te istaknuo kako će hrvatski vojnici uvijek imati podršku i potporu za obavljanje svih svojih zadaća i aktivnosti.

"Svi pripadnici kontingenta ocijenjeni su izvrsnim u obavljanju zadaća u području operacije. Ovdje smo jako dobro prihvaćeni, svi cijene naš rad i mogu reći da su nam dosadašnji kontingenti postavili visoke standarde. Vjerujem kako ćemo taj standard zadržati", rekao je pukovnik Tušek i obiteljima pripadnika 36. HRVCON-a poželio sve najbolje povodom nadolazećih božićnih blagdana.

U popodnevnim satima ministar obrane Banožić s izaslanstvom u Campu Villagio susrest će se i s pripadnicima 36. hrvatskog kontingenta, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2022 03:20