POMOĆ KIJEVU

Banožić i Hranj sudjelovali na 6. sastanku ministara Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu

Banožić je iskazao solidarnost s Ukrajinom te istaknuo da Hrvatska čvrsto stoji uz tu zemlju i pruža joj humanitarnu i tehničku pomoć

Robert Hranj i Mario Banožić

 Damjan Tadic/Cropix

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sudjelovali su u srijedu u Bruxellesu na šestom sastanku Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu (Ukraine Defense Contact Group), priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Sastanak je sazvao američki ministar obrane Lloyd J. Austin III i na njemu su predstavnici više od 50 zemalja raspravljali o do sada pruženoj pomoći Ukrajini te o nastavku pomaganja toj državi, navodi MORH.

Ministar Banožić na sastanku je snažno osudio posljednje raketne napade Rusije na Ukrajinu kojima su razarani civilni ciljevi i stradali nedužni civili.

Banožić je iskazao solidarnost s Ukrajinom te istaknuo da Hrvatska čvrsto stoji uz tu zemlju i pruža joj humanitarnu i tehničku pomoć.

„U skladu s potrebama koje Ukrajina iskazuje, Republika Hrvatska dalje će na temelju odluka Vlade upućivati pomoć“, kazao je ministar Banožić.

Pritom je Banožić istaknuo da je Hrvatska spremna podijeliti ekspertizu o mirnoj reintegraciji, poslijeratnoj obnovi, rehabilitaciji te brizi o braniteljima kao i iskustvo u razminiranju, dodaje MORH u tekstu priopćenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:57