PRAVILO I ZA PO VANI

Banožić i Milanović izbjegavaju se i u inozemstvu: Obojica idu na Kosovo, ali s razmakom od 8 dana

Ministar obrane Mario Banožić na Kosovo putuje sutra, dok će predsjednik Zoran Milanović tamo putovati netom uoči Božića

Mario Banožić i Zoran Milanović

 Robert Fajt/Cropix

Poznato je da njih dvojica već neko vrijeme ne mogu biti zajedno na istom mjestu u isto vrijeme. To 'pravilo' vrijedilo je za Hrvatsku, no sada se taj običaj prenio i na inozemstvo. Pa će tako u razmaku od samo osam dana ministar obrane Mario Banožić i predsjednik Republike Zoran Milanović biti u odvojenim posjetama našim vojnicima na istoj lokaciji.

Tako će sutra u prvi u posjet hrvatskim vojnicima na Kosovo krenuti ministar obrane Mario Banožić. On će u sklopu službenog posjeta Kosovu održati sastanak s ministrom obrane Armendom Mehajem, nakon čega će potpisati memorandum o suradnji na području obrane.

Tijekom dvodnevnog posjeta Banožić će otići u sjedište NATO operacije KFOR te će posjetiti hrvatske vojnike koji se nalaze u Campu Villagio u Peći. U ovom trenutku u tom kampu pod zapovjedništvom talijanske vojske nalazi se 130 pripadnika Hrvatske vojske.

Uz to, ministar će posjetiti i hrvatsku zajednicu u Janjevu i susrest će se s predsjednikom Hrvatske udruge sv. Nikola Janjevo Sebastijanom Čolakićem te će se 17. prosinca vratiti kući.

image

Mario Banožić i Zoran Milanović

Goran Mehkek/Cropix

Našim vojnicima još se neće ni slegnuti dojmovi od susreta s ministrom, a u posjet će im stići Vrhovni zapovjednik Zoran Milanović. On će na Kosovu boraviti 23. i 24. prosinca te također posjetiti naše vojnike.

Ovo je prvi puta da ministar obrane i Vrhovni zapovjednik u tako kratkom vremenskom razmaku posjećuju hrvatske vojnike u nekoj inozemnoj misiji. U pravilu se dogovarao posjet jednog ili drugog ili su išli zajedno.

U Ministarstvu obrane tvrde da je kosovski ministar obrane ministra Banožića u uzvratni posjet Kosovu pozvao prilikom svojeg posjeta Hrvatskoj i Ministarstvu obrane u travnju ove godine, a detalji oko termina dogovoreni su na vojnoj izložbi ASDA u Splitu u rujnu ove godine.

U Uredu predsjednika također tvrde da je službeni posjet predsjednika Milanovića Kosovu dogovoren još prije nekoliko mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:59