ZORAN MILANOVIĆ

‘Banožić je počinio kazneno djelo, dakle, on je pajdo Gabike Žalac. Andrej, daj pazi koga biraš!‘

‘Na ovaj način se kompromitirao i biskup, sve da bi se mali Bane nekome dopao‘, kaže predsjednik

Zoran Milanović

 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Tisno u prigodi obilježavanja Dana Općine. Nakon toga je dao izjavu za medije.

"Ovo što je napravio Banožić u travnju ove godine... Pročitat ću članak 64. Zakona o obrani Oružane snage iznimno mogu pružati pomoć lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva u provedbi humanitarnih projekata. Uklapa li se ta situacija u ovo? Ne uklapa. Svakome tko je pismen, dovoljno je autoškolu imati, jasno je da su to naplatni odnosi, tu nema labavo, nema mukte. Ministar je napravio suprotno, počinio je kazneno djelo, prema tome on je pajdo Gabike Žalac", rekao je predsjednik i nadovezao se:

"Odakle pravo nekome da se obeshrabri korištenje vojne imovine i da se onda to naplati 30 posto više? Biskupi su dovedeni u tešku poziciju i pozivam ih da budu moji gosti. Na tom brodu našao se i ministar Malenica. On se vraćao kao izaslanim predsjednika Vlade. Moja supruga je štićena osoba, ali ako ja nisam prisutan ona putuje katamaranom", rekao je Milanović.

"Ovo vam govori koliko je ovo pervertirana situacija Plenkovićevog ministra. Na ovaj način se kompromitirao i biskup, sve da bi se mali Bane nekome dopao. Jedan užasno loš primjer kako se vojna imovina i državni novac zloupotrebljavaju. Njemu PR i medijski trening, koji sam ukinuo kao premijer, to neka ti platio partija. Porezni obveznici neće financirati stjecanje znanja da se netko može lijepo obući. To da plaćaju porezni obveznici. To radi osoba protiv koje Hrvatska vodi kazneni postupak", navodi Milanović.

"Ja sam se i danas obratio Plenkoviću pismom i očekujem njegovu reakciju. Ubuduće se sigurno brodovi i vojska imovina neće koristiti na ovakav način, a ovaj novac, to je posao za nekog drugog. Moram ga upozoriti na zlostavljanje koje provodi nad ljudima u sustavu. Ja kao mali ured moram funkcionirati.

Moj ured nema automobile. idemo sad, recimo, kod pape. Kompliciran je protokol i trebaju mi automobili. Ja moram moliti Marija Banožića za to? Je l' to vlasništvo njegovog lovačkog društva? Ministarstvo po zakonu pruža potporu predsjedniku, ne cjenka se. Predsjednik je zahvaljujući Vladi i HDZ-u doveden u situaciju da mora okolo tražiti. To je propast hrvatske države. Ljudi koji su došli doslovno niotkuda, bez ikakvog iskustva s kompleksima i željom za osvetom ne mogu raditi ovako osjetljiv posao.

"Andrej, daj pazi koga biraš!", rekao je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:49