NASTAVAK SUKOBA

Banožić: ‘Milanovićevo pismo nije točno, kad on skine oznaku tajnosti, skinut ću je i ja‘

Pismo nije točno, a ne mogu reći što je pokazao nalaz. Od svibnja nemam komunikaciju s Uredom predsjednika, rekao je

Mario Banožić

 Ranko Suvar/CROPIX

Uoči sjednice Vlade u četvrtak ministar obrane Mario Banožić stao je kratko pred novinare i opet komentirao sukob s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Na pitanje hoće li skinuti oznaku tajnosti s nalaza inspekcije, rekao je: “Inspektor je stavio oznaku tajnosti. Pravom reciprociteta zbog svega predlažem da predsjednik RH skine klasificiranost s podataka putovanja zbog kojih je nastao problem. Kad to učini, učinit ću ja za ovo da javnost dobije kompletnu sliku. Onda će se vidjeti da nije sve kao u pismu”, prenosi N1.

O tome zašto je zatražena inspekcija, rekao je: “Zaobilazilo me se kod donošenja zapovjedi. Pismo nije točno, a ne mogu reći što je pokazao nalaz”.

“Ako zapovjedite da brod Učka ide u Albaniju, a put nije službeni, a potrošena su sredstva Ministarstva, ne izlazim s time zbog klasificiranosti”.

Na pitanje je li Robert Hranj prekršio zakon, odgovorio je: “Ako na to odgovorim, ući ću u tajnost dokumenta”.

Na pitanje koji dio Milanovićeva pisma nije točan, rekao je: “Nisam čitao pismo, a iz onoga u medijima je pisalo da je utvrđeno da načelnik nije kršio zakon”.

“Službenih dopisa iz Ureda predsjednika bilo je do 20”, otkrio je.

“Od svibnja nemam komunikaciju s Uredom predsjednika i sve što se tražilo, treba staviti u kontekst da se vidi da Ured ne želi suradnju s Ministarstvom”, izjavio je Banožić, a prenosi N1.

'Ostajem u Vladi'

“Ostajem u Vladi, imam potpuno povjerenje premijera. Iz Ureda predsjednika napravljen je blagi pritisak prema supruzi glavnog inspektora kad je rečeno da je dobila mjesto u HEP-u, to je bila poruka. To i ja prolazim, pogledajte medijski pritisak od rujna jer sam imao svoje mišljenje”, rekao je.

“Političko razmimoilaženje je po strani. Obrana ne smije biti dnevnopolitička tema”, smatra Banožić.

Na pitanje kad su se zadnji put usuglasili oko kadrovskih rješenja, odgovorio je: “Zamjenik načelnika Glavnog stožera još uvijek je glavni načelnik. Protiv generala Pađena se vodi istraga”.

“Kad me premijer pozvao u Vladu, učinio je to u neposrednom razgovoru gdje je pokazao da ima potpuno povjerenje, kao i sad. Problem postoji samo za gospodina Milanovića koji mora shvatiti da vojska nije njegova igračka. Nemam strah dok god radim pošteno”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:44