JAVIO SE NA FACEBOOKU

Banožić napao Milanovića: ‘On je čovjek s međunarodnim ugledom cirkuskog klauna, frustriran i gnjevan‘

Ministar obrane odgovorio je na ranije istupe predsjednika države

Mario Banožić i Zoran Milanović

 Danijel Soldo/Cropix/Cropix

Nakon što je predsjednik Republike Zoran Milanović posljednjih dana u nekoliko navrata žestoko udario po ministru obrane Mariju Banožiću, ovaj mu je danas jednako žestoko odgovorio putem Facebooka. Između ostalog, predsjednika je nazvao cirkuskim klaunom i patološkim lašcem.

Banožićev status niže prenosimo u cijelosti:

"Evidentno je da se Milanović - čovjek s međunarodnim ugledom cirkuskog klauna - svojim izjavama i vrijeđanjem drugih pokušava izvući iz vlastitog fijaska zbog svega što je prouzročio Hrvatima u BiH. Frustriran je i gnjevan zbog intervencije visokog predstavnika Schmidta kao i vanjskopolitičkog uspjeha Vlade i premijera koji se dogodio unatoč njegovom štetočinstvu, uvredama i kidanju svih savezništava. Predsjednik spominje lupanje prstom u stol, a on kao premijer nije mrdnuo prstom za Hrvate u BiH, već je, dapače, i radio protiv njih.

Po sličnom obrascu pokušava upravljati i manipulirati vojnim sustavom, a Hrvatske vojske sjetio se tek kada je postao Predsjednik Republike.

Već mjesecima vrši pritisak na DORH, očito naviknut na vrijeme kada je on vodio Vladu i miješa se u rad onih koji bi trebali raditi neovisno. Umjesto da patološki laže o drugima, bilo bi bolje da počne od samog sebe i prestane zloupotrebljavati vojsku za vlastite potrebe i konstantno kršiti važeće zakonske odredbe", napisao je Banožić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:50