BANDIĆEV POGREB

Banožić o angažmanu klape Sv Juraj: Bili su slobodni, odobravaju se kada treba uveličati događaj

Klapa Sv. Juraj je u mnogo prilika sudjelovala na obilježavanju raznih događaja, poručio je ministar obrane
Mario Banožić
 Bruno Konjevic/Cropix

Ministar obrane Mario Banožić je na obilježavanju 30. obljetnice početka Domovinskog rata u RH u Pakracu komentirao za N1 aktualnosti oko Hrvatske vojske, pa tako i angažman klape HRM-a Sv. Juraj na pogrebu Milana Bandića.

“Klapa Sv. Juraj je u mnogo prilika sudjelovala na obilježavanju raznih događaja. Oni se odobravaju kad god su u mogućnosti uveličati događaj. Klapa je bila slobodna, ja sam je odobrio”, kazao je Banožić.

Predsjednik Zoran Milanović je danas, pak, potvrdio da neće biti na Bandićevom ispraćaju u srijedu, te je komentirao smeta li mu što će Klapa Sv. Juraj pjevati na pogrebu:

“Nek’ pjevaju. Kad bih rekao bilo što drugo ispao bi bešćutan i nemilosrdan čovjek, ali morat ćemo te stvari i to pod mojim nadzorom urediti malo preciznije.”

Ministar Banožić, govoreći o projektima oko HV-a koji su započeti, rekao je da će se nastaviti usmjeravati u borbenu spremnost:

“Ta borbena spremnost prije svega se očituje u HRZ-u, tako da nastavljamo s nabavom višenamjenskih borbenih aviona. Nastavljamo sa završetkom obnove borbenih brodova, jačamo spremnost HRM-a.”

Spomenuo je i “sve one manje projekte”, nakon čega je spomenuo mirovne operacije u kojima je HV angažiran:

“Hrvatska vojska je tamo reprezentator onoga što koristi, a što je većim dijelom proizvedeno u Hrvatskoj.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2022 15:00