‘DO KRAJA SNAGA‘

Banožić odao zahvalnost vukovarskim braniteljima: ‘Branili su grad, ljude, sjećanja i korijene‘

Kao izaslanik predsjednika Vlade, Banožić je nazočio polaganju vijenaca kod spomenika poginulim i nestalim zaposlenicima Borova

Mario Banožić

 Danijel Soldo/Cropix

Uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, izaslanik predsjednika Vlade ministar obrane Mario Banožić u srijedu je nazočio polaganju vijenaca kod spomenika poginulim i nestalim zaposlenicima Borova u Domovinskom ratu.

U tihoj molitvi odajemo zahvalnost svim vukovarskim braniteljima koji su do kraja svojih ljudskih snaga branili svoj grad i svoje ljude, poručio je ministar Mario Banožić, kako je priopćeno iz Ministarstva obrane RH (MORH)

Uz predstavnike udruga vukovarskih branitelja te članove obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, vijence su položili izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Marijana Balić, zastupnik u Hrvatskom saboru Nikola Mažar, župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić sa suradnicima, dogradonačelnik Grada Vukovara Filip Sušac te predstavnici tvrtke Borovo na čelu s predsjednicom Uprave Gordanom Odor.

"U tihoj molitvi, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca u krugu tvornice Borovo, u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića odajem zahvalnost svim vukovarskim braniteljima koji su do zadnjeg trena, do kraja svojih ljudskih snaga branili svoj grad i svoje ljude. Branili su svoja sjećanja, svoje korijene i zato nemamo pravo na zaborav. Svi mi koji sudjelujemo u društvenom životu trebamo razvijati svijest novih generacija, generacija koje na sreću nisu iskusile svu težinu Domovinskog rata. Oni iz našeg ponašanja i postupanja moraju znati što je žrtva Vukovara i što znači za Hrvatsku", poruka je ministra Banožića.

Izaslanstva su potom ispred Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana zapalile svijeće za žrtve Vukovara i Škabrnje nakon čega je ministar Banožić zajedno s predstavnicima braniteljskih udruga u Vinkovcima otkrio mural u spomen na heroje Domovinskog rata.

Članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja položili su vijence ispred vinkovačkog murala, a ministar obrane istaknuo je kako su upravo hrvatski branitelji trajni primjer kako se bori za svoj grad, ljude i domovinu.

"Svijeće ispred vukovarske bolnice su za one koji žive u sjećanjima i molitvama, u do kraja neispričanim pričama o ljudima koji su braneći svoje, preko noći postajali ratnici, heroji, legende. Mural koji je otkriven u Vinkovcima čuva uspomene na sve junake ovoga grada i njegove okolice. Vječno im hvala za teško izborenu slobodu u kojoj danas uživamo", rekao je ministar obrane, naveli su iz MORH-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 05:25