BIVŠI MINISTAR U KAFIĆU

Banožić prvi put viđen u javnosti nakon nesreće! Jutarnji doznaje detalje: Policija ga je ispitala...

Banožić je 24. studenog, 13 dana nakon nesreće, iz KBC Osijek otpušten na kućno liječenje

Mario Banožić u kafiću

 Vinkulja.hr/čitatelj/

Bivši ministar obrane Mario Banožić, koji je 11. studenog sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je smrtno stradao 40-godišnji Goran Šarić iz Privlake, danas se prvi put pojavio u javnosti nakon spomenute tragedije. Posjetio je jedan ugostiteljski objekt u neposrednoj blizini stana u kojem živi, piše Vinkulja.hr.

Kako Jutarnji neslužbeno doznaje, Banožić je u srijedu ispitan u PU vukovarsko-srijemskoj, a pri tome su pazili da mu nitko ne prilazi, da ga se ne uznemirava... Jutarnji doznaje kako su navodno čak i na lift napisali da je u kvaru, da ga netko ne bi koristio prije nego što on dođe, kako bi odmah, bez zadržavanja u predvorju mogao otići u sobu za ispitivanje na 3. katu.

Podsjećamo, Banožić je 24. studenog, 13 dana nakon nesreće, iz KBC Osijek otpušten na kućno liječenje i to bez ikakva znanja policije i Državnog odvjetništva koje provodi izvide.

Kako smo već pisali, vinkovačka policija mora povući idući potez u slučaju bivšeg ministra obrane Marija Banožića (44). Dvije su opcije jer kriminalističko istraživanje se, kad-tad, mora dovršiti i nadležnom vukovarskom tužiteljstvu podnijeti kaznena prijava. I to najvjerojatnije ona za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim ishodom iz nehaja.

No, pitanje je hoće li kriminalističko istraživanje policija okončati tako što će Banožića ispitati u prostorijama policije temeljem članka 208a Zakona o kaznenom postupku gdje će ga poučiti o svim pravima i onome za što ga se sumnjiči ili će se u fokus staviti njegovo zdravstveno stanje na osnovi čega će se odlučiti dopušta li ono da ga se ispita u tim okolnostima.

U protivnom, Banožić se, i bez ispitivanja na policiji audiovideo uređajem, može kazneno prijaviti. Nakon toga tužiteljstvo, kako bi provelo valjanu dokaznu radnju prvog ispitivanja, može naložiti neuropsihijatrijsko vještačenje o Banožićevoj zdravstvenoj sposobnosti kako bi ga se potom, sukladno zakonu, moglo i ispitati jer se taj iskaz tek onda može koristiti kao valjani dokaz na sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. siječanj 2024 23:07