BILATERALNA SURADNJA

Banožić s izraelskim veleposlanikom: Spremni smo na produbljivanje obrambene suradnje

Iskazan je obostran interes za nastavak aktivnosti obrambene suradnje, vojno-tehničke suradnje i kibernetičke sigurnosti
Mario Banožić i Ilan Mor
 Twitter

Hrvatski ministar obrane Mario Banožić i izraelski veleposlanik u Hrvatskoj Ilan Mor izrazili su u utorak u Zagrebu zadovoljstvo bilateralnom suradnjom dviju država, te iskazali otvorenost za produbljivanje obrambene suradnje, priopćeno je iz MORH-a.

Banožić i Mor "izrazili su zadovoljstvo bilateralnom suradnjom dviju država, a iskazana je i otvorenost za produbljivanje obrambene suradnje u područjima od obostranog interesa", priopćilo je Ministarstvo obrane.

Dodalo je da se ministar zahvalio na pomoći koju je Izrael uputio Hrvatskoj nakon što su razorni potresi pogodili Sisačko-moslavačku županiju krajem 2020. godine, te da je izrazio vjerovanje da će "dvije prijateljske države u budućnosti produbiti suradnju na obostranu korist".

„Tijekom posljednjih nekoliko godina razvili smo dobru vojno-tehničku suradnju i uspjeli smo ojačati veze između naših obrambenih industrija, što smatram vrlo važnim aspektom naše daljnje suradnje“, rekao je ministar obrane, stoji u priopćenju.

Izraelski veleposlanik kazao je kako je između dviju država iskazan obostran interes za nastavak aktivnosti obrambene suradnje, vojno-tehničke suradnje i kibernetičke sigurnosti.

U području vojno-tehničke suradnje, MORH i OSRH ostvarili su vrlo dinamičnu suradnju s tvrtkama izraelske obrambene industrije, a suradnja dviju država održava se i u području protupožarne suradnje, dodaje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:07