MINISTAR U POSJETU

Banožić se u BiH sastao s Čovićem i kardinalom Puljićem, razgovarali o izbornom zakonodavstvu

Puljić i Vukšić upoznali su Banožića s položajem katolika u BiH, također su razgovarali o aktualnim događajima

Mario Banožić

 Tomislav Kristo/Cropix

Hrvatski ministar obrane Mario Banožić sastao se u utorak za posjeta Bosni i Hercegovini odvojeno s predsjedavateljem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem te s kardinalom Vinkom Puljićem i vrhbosanskim nadbiskupom koadjutorom Tomom Vukšićem, priopćio je MORH.

"Ministar Banožić iskazao je potporu postizanju dogovora političkih stranka u BiH i usvajanju izmjena Izbornog zakona i susreo se s vrhbosanskim nadbiskupima Puljićem i Vukušićem", navodi se u priopćenju MORH-a.

Banožić je s Čovićem, predsjednikom HDZ-a BiH, razgovarao o reformi izbornog zakonodavstva u BiH kako bi Hrvati kao konstitutivni narod imali legitimne predstavnike u predsjedništvu BiH i ostalim visokim predstavničkim tijelima.

Također su razgovarali o aktualnim događajima u BiH, putu BiH prema članstvu u EU-u i NATO-u te o gospodarskoj suradnji Hrvatske i BiH, navodi se u priopćenju.

Hrvatski ministar obrane sastao se također u utorak, u pratnji hrvatskog veleposlanika u BiH Ivana Sabolića, s vrhbosanskim nadbiskupom metropolitom kardinalom Vinkom Puljićem i vrhbosanskim nadbiskupom koadjutorom i apostolskim upraviteljem vojnog ordinarijata BiH Tomom Vukšićem.

Puljić i Vukšić upoznali su Banožića s položajem katolika u BiH, a Banožić je istaknuo da će Hrvatska nastaviti pružati podršku svakom nastojanju da se poboljša položaj i status bosanskohercegovačkih Hrvata, navodi se u priopćenju MORH-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2021 21:08