SVEČANOST U GAŠINCIMA

Banožić uručio 54 ugovora o vojničkoj službi: ‘Pred nama je puno izazova, uskoro stižu avioni Rafale‘

Biti vojnikinja, biti vojnik nije samo profesija, to je poziv – plemenit i izazovan, poručio je

Mario Banožić u Gašincima

 MORH/F.Klen

Ministar obrane Mario Banožić uručio je u ponedjeljak 54 ugovora o vojničkoj službi polaznicima 42. naraštaja Specijalističke vojne obuke i poručio da je profesija vojnika ujedno izazovan i plemenit poziv.

"Biti vojnikinja, biti vojnik nije samo profesija, to je poziv – plemenit i izazovan, ali ispunjava zadovoljstvom i ponosom", rekao je Banožić u Gašincima.

Riječ je o uručenju ugovora polaznicima Specijalističke vojne obuke, koji su se prijavili na javni natječaj Ministarstva obrane za prijem vojnika ili mornara u djelatnu vojnu službu. To je prvi ovogodišnji naraštaj vojne obuke, koja se provodi od 13. lipnja u Središtu za obuku pješaštva i oklopništva u Gašincima. Obuka traje 12 tjedana i podijeljena je u tri razdoblja, a trenutačno se na obuci nalazi ukupno 54 vojnika, od kojih je 10 žena.

Nove pripadnike Hrvatske vojske koji ulaze u djelatnu vojnu službu Banožić podsjetio da Vlada u fokus svojega djelovanja stavlja i standard hrvatskih vojnika. Istaknuo je da je nedavno donesen Zaključak o isplati privremenog dodatka na plaću za djelatne vojne osobe, a osvrnuo se i na ulaganja u modernizaciju Oružanih snaga RH.

"Uskoro nam stižu avioni Rafale, došli su nam helikopteri Black Hawk, a nastavljamo i dalje s tim projektom”, rekao je dodavši da su u tijeku projekti opremanja protuzračne obrane i opremanja vozilima Bradley te nastavak opremanja s Patrijama.

“Imamo još cijeli niz drugih projekata koji se kao dijelovi mozaika uklapaju u sliku moderne, odlučne, vjerodostojne i sposobne Hrvatske vojske", zaključio je Banožić.

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić poručio je kako će njihov daljnji vojnički put biti u znaku zaštite nacionalnih interesa te kako nikada neće prestati raditi na usavršavanju vojničkih znanja i vještina.

"Vrijeme pred nama puno je izazova na koje moramo biti spremni i koji su prilika za izgradnju novih sposobnosti kroz projekte opremanja i modernizacije“, istaknuo je general Šerić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 19:47