PREMIJER PLENKOVIĆ

‘Banožićev kredit preko APN-a? Nije me konzultirao... Ali on je kao i svi, građanin RH, ima jednak status‘

‘Nije me konzultirao kada je tražio kredit pa nema potrebe da sada komentiram u njegovo ime. Siguran sam da će znati odgovoriti na sve‘

Andrej Plenković

 Luka Gerlanc/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas na svečanom otvorenju 2. svjetskog kongresa sportskog turizma u Petrčanima, piše N1.

Uoči svečanog otvorenja, premijer Plenković sastao se s glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije UNWTO Zurabom Pololikashvilijem te s predsjednikom Uprave Dogus Grupe Feritom Faikom Sahenkom.

“Pokazali smo da je uz hrvatsku kulturu i baštinu, sport ono što nas čini prepoznatljivom zemljom u svijetu. Stoga želim zahvaliti našim sjajnim sportašicama i sportašima”, rekao je Plenković u izjavi za medije nakon sastanka pa dodao da je njegova Vlada povećala ulaganja u sport za gotovo tri puta.

Premijer je najavio da će sutra revidirati očekivanja gospodarskog rasta, a poručio je da i od ove turističke sezone očekuju rekordne rezultate.

Upitan za komentar vijesti da je ministru Mariju Banožiću odobren subvencionirani kredit, Plenković je odgovorio:

“Ne znam je li dobio, on će kazati o tome sve što treba. Osim što je ministar, on je kao i svi građanin RH kao i svatko drugi pa je u jednakom statusu kao svi. Ali nemam saznanja niti je li dobio, je li taj proces završen pa pustimo to njemu. Nije me konzultirao kada je tražio kredit pa nema potrebe da sada komentiram u njegovo ime. Siguran sam da će znati odgovoriti na sve.”

Referirajući se na pozitivne rezultate koje je u svom mandatu ostvarila Vlada, Plenković je istaknuo:

“Pokazali smo da smo ekonomski i fiskalno dovoljno snažni da u vrijeme kriza državni intervencionizam popravlja tešku vanjsku krizu i šok na koju nitko od aktera nije mogao utjecati.”

Dodao je i da će gospodarski rast sigurno potaknuti dodatno i velika sredstva za obnovu.

“Ministar Bačić je jutros govorio da ćemo iskoristiti u potpunosti sredstva iz Fonda solidarnosti, to je milijardu i tri milijuna eura za obnovu Zagreba i Banovine, a na to odmah krećemo s apsorpcijom dodatnih 1,2 milijarde iz NPOO-a”, poručio je Plenković, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:46