rat priopćenjima

Banski dvori uzvraćaju udarac: ‘Normalni ljepotan‘ nastavlja lagati u već viđenoj maniri kompleksaša

Poslali su i screenshot maila u kojem se vidi kako iz Ureda predsjednika MUP-u potvrđuju dolazak na obilježavanje akcije ‘Plitvice‘
Andrej Plenković
 Robert Fajt/Cropix

Predsjednik Zoran Milanović ranije danas žestoko je optužio premijera Andreja Plenkovića da laže kad govori kako nije znao da je Ured predsjednika tražio da zajednički polože vijence na Plitvicama. No, nije trebalo dugo čekati na reakciju iz Vlade.

U objavi koja je stigla iz Plenkovićeva ureda, predsjednika nazivaju kompleksašem koji "nastavlja javnost opterećivati lažima i izljevima vlastitih frustracija".

Poslali su i screenshot maila u kojem se vidi kako iz Ureda predsjednika MUP-u potvrđuju dolazak na program obilježavanja akcije "Plitvice", a sve sukladno onome što je iz MUP-a i predloženo.

Priopćenje koje je naslovljeno "'Normalni ljepotan' s Pantovčaka i njegovi suradnici nisu ostvarili nikakav kontakt s uredom premijera oko obljetnice akcije 'Plitvice'", niže prenosimo u cijelosti.

"S obzirom na nastavak nekulturnih ispada i još jednu u nizu laži plasiranih iz Ureda Predsjednika Republike, dužni smo naglasiti kako Ured Predsjednika Republike nije uspostavio nikakav kontakt s Uredom predsjednika Vlade oko programa 30. obljetnice akcije "Plitvice", niti telefonom, niti e-mailom, niti su preko goluba pismonoše poslali obavijest.

Iz Ureda Predsjednika Republike, u već viđenoj maniri kompleksaša, nastavljaju opterećivati javnost lažima i izljevima vlastitih frustracija.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Božinović pojasnio je danas odluku MUP-a kao organizatora da se, s obzirom na epidemiološku situaciju i mjere koje su na snazi te očekivan povećan interes pripadnika braniteljskih udruga, vijenci delegacija polažu sukcesivno.

Najbolja potvrda koliko su konstrukcije iz Ureda predsjednika Republike neuvjerljive pokazuje činjenica da su iz njihovog Protokola nekoliko dana prije obljetnice MUP-u potvrdili dolazak predsjednika Republike sukladno prijedlogu programa obilježavanja akcije “Plitvice”."

image
Mail iz Ureda predsjednika
Vlada RH

Podsjetimo, Milanović je danas rekao kako su mu prijedlog o zajedničkom polaganju vijenca odbili iz epidemioloških razloga. "Vjerojatno da međedi ne pokupe koronu na otvorenom prostoru. Nije sabotirao mene, sabotirao je Hrvatsku. Ali, kad umre netko tko ima pet optužnica – hiljadu ljudi", rekao je predsjednik.

Ubrzo mu je stigao i odgovor premijera Plenkovića koji je rekao kako je za opciju zajedničkog polaganja vijenaca na Plitvicama prvi put čuo u medijima te da nije bilo predviđeno nikakvo zajedničko polaganje vijenaca. Rekao je i da je MUP sve organizirao te da ih nitko nije pitao za zajednički protokol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:24