IZLAZAK IZ ZATVORA

Barišića odveo prijatelj koji je i šef protokola Carine

ZAGREB - Osim nećaka koji mu je pohitao pridržati i ponijeti stvari, Mladena Barišića na izlasku iz remetinečkog zatvora dočekao je i odvezao u crnoj Corsi Pavo Batinić, šef protokola Carinske uprave. Batinić je doduše već više mjeseci na bolovanju, potvrđeno nam je u Carinskoj upravi, no koliko točno, izvor nam nije mogao potvrditi. Sindikat carinika pak tvrdi da je Batinić jedan od Barišićevih ljudi kojima je on premrežio Carinu. On ima ured na V. katu u Humboldtovoj, gdje je i Barišićev ured, a u Carinu ga je, tvrdi carinski sindikat, doveo upravo Barišić.

Prije toga, od 1997. godine radio je u Financijskoj policiji, u koju je došao nakon što se bavio građevinskim biznisom. No, izvori iz Carine tvrde da je Batinić i dalje u tom poslu te su ga viđali i na gradilištu urbane vile u Petrovoj 37, te da se ti građevinski poslovi i dalje vode preko članova obitelji. Službeno je njegova funkcija načelnik odjela, no u Carini tvrde da je zapravo bio jedan od Barišićevih najbližih suradnika. Kako doznajemo, on je svog šefa osobno vozio i na operaciju u inozemstvo.

U međuvremenu, Batinić je stekao i titulu magistra ekonomskih znanosti. Iako vozi Mercedes, Batinić je po Barišića došao Corsom i odvezao ga iz zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:00