PONOVIO SVOJ UVJET

Bartulica (DP): ‘Podrška budućoj Vladi nije bezuvjetna. Dobivam signale iz HDZ-a...‘

Ja ću do kraja inzistirati na svojim zahtjevima, imam signala iz HDZ-a da imaju razumijevanja i da to podržavaju, dodao je

Stjepo Bartulica

 Damjan Tadic/CROPIX

Član predsjedništva Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica izjavio je u subotu kako ne može reći da buduća Vlada ima bezuvjetnu podršku, dok ne bude definiran njezin program i što će provoditi u sljedećem razdoblju.

Uoči ovogodišnjeg Hoda za život u Osijeku, Bartulica je izjavio novinarima kako je dobio puno poruka podrške od pojedinaca u HDZ-u za svoju inicijativu o osnivanju muzeja žrtava komunizma.

- Mislim da se radi o jako važnoj temi. Ponovit ću da Hrvatska, za razliku od drugih zemalja u srednjoj Europi, nije provela lustraciju, i mislim da je ovo minimum, jer je važno da mladi naraštaji imaju mjesto gdje se mogu upoznati s onim što su komunisti radili - rekao je Bartulica.

Na pitanje novinara kako će se postaviti bude li mu uskraćen taj uvjet, Bartulica je ponovio kako mu je najbitniji sadržaj, a ne forma.

Plenković je osigurao formalni dio, ali dok ne vidim točno što će buduća Vlada provoditi u sljedećem razdoblju, ne mogu reći da ima bezuvjetnu podršku. Ja ću do kraja inzistirati na svojim zahtjevima, imam signala iz HDZ-a da imaju razumijevanja i da to podržavaju, ali vidjet ćemo kako će na kraju taj program Vlade izgledati, poručio je Bartulica.

Ističe kako je razgovarao sa svojim stranačkim kolegama te da su znali da će javno iznijeti neka svoja stajališta. Idemo dalje, kompaktni smo, ali važniji dio posla tek predstoji. Vladin program je ono najvažnije i definirat će što će se konkretno raditi u sljedećem mandatu, rekao je.

Na pitanje novinara hoće li inzistirati na nekim zakonskim promjenama koje se odnose na regulaciju pobačaja, Bartulica je odgovorio da je to još otvoreno pitanje i smatra da ono nije na dobar način regulirano u Hrvatskoj.

- HDZ nije imao hrabrosti ulaziti u tu temu i kao demokršćanska stranka moraju odgovoriti zašto. Ja ne odustajem od svojih uvjerenja jer svako ljudsko biće ima pravo na život, a nerođena djeca najranjivija su skupina u Hrvatskoj - istaknuo je Bartulica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 15:15