BIZARNA SCENA

Bartulica stigao u stožer u Ferrariju pa ispalio: ‘Predstavljat ću malog čovjeka!‘

Govoreći o svom mandatu u EU parlamentu, rekao je da će tamo predstavljati malog čovjeka, a ne europskih birokrata

Ferrari ispred stožera Domovinskog pokreta

 Damir Krajac/Cropix

Stjepo Bartulica je u stožer u hotelu International stigao crvenim Ferrarijem. Nikome od novinara poslije govora nije htio dati izjavu, od njegovog glasnogovornika doznali smo da ima bliskog člana obitelji u teškoj zdravstvenoj situaciji i da za medije neće istupati idućih deset dana.

U stožer je uz Bartulicu stigao i novinar Velimir Bujanec, voditelj emisije Bujica na Z1. Hoće li Bartulica njemu ipak dati intervju, nismo uspjeli doznati.

image

Ferrari ispred stožera Domovinskog pokreta

Damir Krajac/Cropix

Na pozornicu ušao uz Thompsonovu pjesmu

U 23 sata, taman nakon što je Državno izborno povjerenstvo potvrdilo rezultate da HDZ uzima 6 europskih mandata, SDP 4, DP 1 mandat, i Možemo 1, u stožer DP-a, a Bartuličin dolazak čekao se cijelu večer.

Pljesak se prolomio i uzvici “Stjepo, Stjepo” nakon objave da je Bartulica i preferencijalno dobio mjesto u EU parlamentu s 35 tisuće glasova.

Bartulica je ipak došao nakon desetak minuta, ulazeći na Thompsonovu pjesmu “Neću izdat ja” okupljene pozdravio sa stisnutom šakom u zraku. Okupljeni su mu uzvratili pjevajući Thompsonovu pjesmu.

- Stojim pred vama u duhu zahvalnosti prema Bogu. On je bio izvor moje snage sve ovo vrijeme, a nije bilo lako. Želim zahvaliti i svojoj ženi i djeci, i oni su primili ožiljaka, kao i ja, ali stoje na nogama, kao i ja - rekao je Bartulica vjerojatno se referirajući na aferu s imovinom.

image

Stephen Nikola Bartulica

Damir Krajac/Cropix

Dodao je da je ovo bio kao “referendum hrvatskog naroda prema njemu”.

- Sve što sam stekao, stekao sam na pošten način, nemam se što ispričavati. Protiv mene se vodila prljava kampanja, ne viđenom žestinom, rekao bih. Unaprijed sam bio osuđen, ali nikada neću odustati od svojih stavova. Nadopunio sam imovinsku karticu i o tome više neću govoriti - istaknuo je.

Govoreći o svom mandatu u EU parlamentu, rekao je da će tamo predstavljati malog čovjeka, a ne europskih birokrata. Vodit će se geslom “Croatia first”, veli.

- Moja velika tema će biti granice. Svaka država je suverena i mora moći odlučivati o tome koga će puštati unutra. Znamo da se sustav azila zloupotrebljava, to se mora promijeniti. Suverenistički pokreti rastu u cijeloj Europi, vidimo, a Domovinski pokret raste na tom valu. Služim Bogu, svojoj obitelji i hrvatskom narodu - napomenuo je.

image

Stephen Nikola Bartulica

Damir Krajac/Cropix

Nakon toga, vodeći DP-ovci skupili su se iza govornice, razvukli hrvatsku zastavu i zapjevali Thompsonovu “Lijepa li si”.

Obratio se potom i predsjednik DP-a Ivan Penava. Rekao je da je DP napokon dobio europarlamentarca u svojoj kratkoj povijesti.

- Potvrdili smo naš status kao treće snage u Hrvatskoj. Usprkos prljavoj kampanji protiv nas, na što smo već navikli. Kao što sam rekao, kod nas neće biti sjenki, sve će biti transparentno. Ljudima je dosta stranaka koje skrivaju svoju prljavštinu. Stjepi želim puno sreće u Bruxellesu - rekao je.

Skupilo se u hotelu International 50-ak DP-ovaca do kraja večeri, uključujući predsjednika stranke Ivanu Penavu, ali i cijeli vrh -Mario Radić, Josip Dabro, Davor Dretar, Igor Peternel i Stipo Mlinarić Ćipe - te drugi priključeni kao Slobodan Prosperov Novak.

image

Stephen Nikola Bartulica

Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 08:53