DOMOVINSKA ROŠADA

Bartulica više nije šef Kluba zastupnika Domovinskog pokreta: ‘Tako smo se dogovorili...‘

Na njegovo mjesto dolazi šef stranke i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava

Stjepo Bartulica

 Damjan Tadic/Cropix

Stjepo Bartulica više nije predsjednik saborskog Kluba zastupnika Domovinskog pokreta!

Na njegovo mjesto dolazi šef stranke i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Razloge za rošadu u klubu Domovinskog pokreta predsjednik stranke objasnio je odlukom o preustroju same stranke.

- Vrh Domovinskog pokreta takvu je odluku donio zbog kvaliteta koje ima kolega Bartulica i zbog njegovog područja interesa. On će pojačati aktivnosti koje je i dosad obavljao, a to je organizacija političkih akademija, te edukacija i promocija mladih snaga DP-a. Isto tako, očekuje se i njegov još angažman na međunarodnoj sceni, te povezivanje DP-a sa srodnim političkim grupacijama u Europskoj uniji, ali i Americi - kaže Penava.

Stjepo Bartulica nam je kratko poručio kako je do zamjene došlo na njegov zahtjev.

- Na moj zahtjev smo se tako dogovorili. Namjeravam se posvetiti drugim aktivnostima koja zahtijevaju česta putovanja. To je to - rekao je za Jutarnji list.

Znači li to da ćete (uskoro) napustiti Domovinski pokret?

- Ne - kaže Bartulica.

Zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić kaže kako Bartulica odlazi s mjesta šefa Kluba zastupnika samo zbog svojih obaveza koje ima kao međunarodni tajnik stranke.

- Kolega Bartulica vodi našu Političku akademiju, idući tjedan ide u Poljsku napraviti predavanje pred poljskim ustavnim sucima. Potom putuje u SAD na dva tjedna… Jednostavno ima puno obaveza kao međunarodni tajnik, pa ne može stići obaviti i sve poslove koje ima kao predsjednik Kluba zastupnika - kaže Radić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 08:35