PRIJE UGOVORENOG ROKA

'BAŠ NA DAN PLANETA ZEMLJE POČINJE NOVO RAZDOBLJE' Splitsko odlagalište otpada Karepovac dobilo uporabnu dozvolu

Odlagalište Karepovac
 Jakov Prkic / CROPIX

Splitsko odlagalište otpada Karepovac dobilo je uporabnu dozvolu mjesec dana prije ugovorenog roka od 30 mjeseci, koliko je bilo planirano da traje prva faze sanacije, izvijestili su u srijedu iz splitske gradske uprave napominjući kako su u tijeku pripreme za natječaj za drugu fazu radova.

"Od danas, baš na Dan planeta Zemlje, počinje novo razdoblje za splitsko odlagalište otpada na Karepovcu. Komunalni otpad odlagat će se na suvremenoj i po najvećim standardima izgrađenoj sanitarnoj plohi s koje se u zemlju neće procjeđivati oborinske vode", navodi se u priopćenju.

Gradska uprava poziva građane da odgovorno upravljaju otpadom koji proizvode u svojim domovima, odlažu ga po propisu i tako pridonesu očuvanju Zemlje za buduće naraštaje.

Podsjeća kako je sanacija Karepovca počela 22. studenoga 2017. s rokom izvođenja radova od 30 mjeseci, do 22. svibnja 2020., a završila je u veljači ove godine, tri mjeseca prije.

"Radi objektivnih razloga, procedura izdavanja uporabne dozvole potrajala je duže nego inače budući da se tehnički pregled odvijao po posebnim uvjetima poštujući protuepidemijske mjere", ističe gradska uprava.

Izdavanjem uporabne dozvole prva faza paketa A sanacije je završena, a u tijeku je priprema za provođenje natječaja za drugu fazu radova u kojoj je planirana izgradnja tzv. plinskih bunara za otplinjavanje te postavljanje drenažnoga i prekrivnoga brtvenog sloja.

U trećoj će se fazi donedavno neuredno odlagalište otpada ozeleniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2022 22:45