ISTARSKI SDP NAKON IZBORA

Bassanese: Vrijeme je da se političari mjere po djelima i odgovornosti

Villi Bassanese
 Damir Krajac / CROPIX

Predsjednik istarskog SDP-a Vili Bassanese zahvalio je u utorak biračima u Istri gdje je više od 80 posto glasova na predsjedničkim izborima pripalo Zoranu Milanoviću te je istaknuo da je došlo vrijeme da se političari mjere po djelima i po odgovornosti.

"Građani Istre izabrali su slobodu i raznolikost, a mislim da je konačno došlo vrijeme da se i u Hrvatskoj političari i oni na javnim funkcijama mjere po djelima i odgovornosti, da je prošlo vrijeme onih koji jedno pričaju, drugo govore, a treće rade. To nije moderna i normalna Hrvatska i u nedjelju je takva Hrvatska, nadam se, otišla u ropotarnicu povijesti“, rekao je Bassanese zahvalivši i strankama koje su podržale kandidata SDP-a.

Članica predsjedništva i predsjednica pulskog SDP-a Sanja Radolović posebno se zahvalila Puljanima koji su Zoranu Milanoviću dali 81 posto glasova.

"Ovo nije rezultat ni SDP-a ni vladajućeg IDS-a već svih građana Istre i vjerujemo da će Zoran Milanović s ponosom predstavljati Republiku Hrvatsku u svijetu", istaknula je Sanja Radolović.

Član predsjedništva Danijel Ferić rekao je kako je Hrvatska izabrala promjene, da su očekivanja velika, ali da treba biti svjestan mogućnosti i ovlasti funkcije predsjednika.

"Vjerujem da će Zoran Milanović vratiti dostojanstvo ulozi predsjednika, a trebao bi i pomoći oko suradnje u dobrosusjedskim odnosima s našim prvim susjedima, pogotovo Slovenijom, Srbijom i Bosnom i Hercegovinom", istaknuo je. Marko Feranac kazao kako se nada da će građani pokazati želju za promjenom i na predstojećim parlamentarnim izborima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:39