PREDSJEDNIK KLUBA HNS-a

BATINIĆ KAŽE DA HNS VLADI NEĆE NIŠTA UVJETOVATI 'Štrajk u školama nije naš problem. Organizirali su ga sindikati, oni će odlučiti kada prestati'

Milorad Batinić
 Boris Kovačev / CROPIX

Milorad Batinić, predsjednik Kluba HNS-a osvrnuo se na najavu povećanja plaća državnim i javnim službenicima za 6,12 posto. Kaže da je od povećanja važnija analiza koeficijenata složenosti.

'Smatram da je ovo prilika i nepravde koje jesu počinjene prosvjeti i učiteljima da se korigiraju. Svakako, zalagat ćemo se i dalje da u prosvjeti imaju veće plaće, da se isprave koeficijenti', rekao je Batinić i dodao da je premijer Plenković ovom najavom donio pragmatično rješenje.

'Smatram da je ova odluka plod promišljanja premijera, ali i onoga na što smo dugi niz mjeseci ukazivali', rekao je Batinić, javlja N1.

Dodao je da HNS Vladi neće ništa uvjetovati te da štrajk u školama nije problem HNS-a.

'HNS ne uvjetuje, mi razgovaramo. Štrajk su organizirali sindikati i oni će odlučiti kad će prestati. Štrajk nije bio pitanje, tema niti naš problem. Razumijem i sindikate, ali i oni moraju razumjeti premijera. On je najavio, time je otvorio poziciju da se ide u razgovore, pregovore i dogovore', dodao je Batinić za N1.

Istaknuo je i da će HNS na glasovanju o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću glasati protiv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:59