OČEKUJE REAKCIJU

BATINIĆ O BANDIĆEVOJ NAJAVI SKUPLJANJA POTPISA ZA SMJENU BLAŽENKE DIVJAK 'To je iracionalno ponašanje neodgovornog političara, ispod svake razine!'

Milorad Batinić
 Ronald Goršić / Hanza Media

Predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić u srijedu je najavu Milana Bandića o prikupljanju potpisa za smjenu HNS-ove ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak nazvao "iracionalnim ponašanjem neodgovornog političara".

Batinić je u Saboru rekao kako ne može procijeniti hoće li Bandićev Klub uspjeti prikupiti dovoljno potpisa za smjenu ministrice Divjak, a ne zna ni zbog čega je Bandić pokrenuo tu inicijativu, no o tome, kaže, ne razmišlja.

Dodao je i da je HNS ušao u koaliciju s Vladom premijera Andreja Plenkovića, a ne s Bandićem.

Kazao je da na zadnjem koalicijskom sastanku nije bilo Bandića nego je došao Kažimir Varda te poručio: "Pustimo Bandića da popravlja mostove, a mi idemo razgovarati o ozbiljnim stvarima". Ponovio je da ta tema za njega nije ozbiljna nego iracionalna.

S obzirom na to da Bandić ministricu Divjak naziva 'gospođom ministarkom', novinari su pitali očekuje li premijerovu reakciju, ali je on kazao da očekuje reakciju ponajprije od pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

"Što se tiče retorike Milana Bandića, svima je sve jasno, to je ispod svake razine", poručio je Batinić.

Odbacio je teze da je da HNS-ov akcijski plan samo PR- potez, rekavši da je HNS-ovo zalaganje, preuzimavši odgovornost za preuzimanje resora obrazovanja, došlo u tu fazu da se moraju povećati plaće obrazovnim radnicima i da im se digne standard, ali i dignitet jer je 2014. godine bila zadnja korekcija plaća.

"Obavijestili smo i premijera Plenkovića i resorne ministre Marića i Pavića i vjerujemo da će podržati naš prijedlog", smatra Batinić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:02