PREDSJEDNIK HNS-ova KLUBA

BATINIĆ O SINDIKALNOM REFERENDUMU 'Bilo bi dobro konzultirati Ustavni sud jer se radi o zakonu koji dugoročno može nanijeti ogromnu štetu'

Milorad Batinić
 Boris Kovačev / CROPIX

U povodu zahtjeva čelnika sindikalne inicijative "67 je previše" za raspisivanjem referenduma o mirovinskoj reformi, predsjednik HNS-ova Kluba zastupnika Milorad Batinić izjavio je u ponedjeljak da će njihov zahtjev vjerojatno doći na nadležni saborski odbor, ali o tome ne bi bilo loše konzultirati Ustavni sud.

I da nije propisano procedurom bilo bi dobro konzultirati Ustavni sud, jer se radi o zakonu koji dugoročno može nanijeti ogromnu štetu samoj masi novca u mirovinskim fondovima, smatra Batinić.

Na novinarski upit o najavi prosvjeda sindikata, koji smatraju da se s raspisivanjem referenduma odugovlači, Batinić je rekao kako se ne radi o odugovlačenju, već je u demokraciji važna procedura.

Prije svega, mislim da bi trebalo razgovarati. Ne znam je li novi ministar krenuo u razgovore, ali mislim da bi to trebao što prije učiniti jer je veliki broj potpisa za sindikalnu inicijativu svakako znakovit. Mislim da bi trebalo dodatno iskomunicirati neke odredbe unutar zakona, kazao je Batinić.

"Smatramo da bi trebalo detaljnije razgraničiti mirovine po posebnim propisima i mirovine iz rada, upravo zato jer je veliki osjećaj kod samih građana da nisu pravedno određeni iznosi i valoriziran njihov rad", rekao je Batinić novinarima u Saboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:39