‘SKIDAJU OBNOVU S HDZ-A‘

Bauk o novom ministru graditeljstva: ‘Plenković je prvo sve htio uvaliti HNS-u. Nisam optimist‘

Za Ivana Paladina koji bi trebao postati novi ministar graditeljstva kaže da će sigurno biti pod velikim povećalom javnosti

Arsen Bauk

 Nera Simic/Cropix

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk gostovao je na N1 televiziji, gdje je komentirao aktualna pitanja na domaćoj političkoj sceni vezana uz tri člana izvršne vlasti koji su se našli pod istragom DORH-a, a zbog koje je donedavni ministar Darko Horvat morao dati ostavku.

O najavi premijera Andreja Plenkovića da će ukinuti imunitet za dužnosnike koji su dio izvršne vlasti, Bauk je kazao:

“Iz ovoga što je premijer rekao, nisam razumio hoće li se to odnositi i na privatne tužbe, primjerice za klevetu. Moglo bi se dogoditi da netko s obijesnim parničenjem onemogući članove Vlade u radu. Htio bih vidjeti točan prijedlog Vlade da se o tome očitujem.”

Dodao je i da je u dosadašnjoj praksi, uz rijetke izuzetke, Sabor uvijek na zahtjev DORH-a skidao imunitet zastupnicima, dok na privatne zahtjeve nije skidao.

“Sumnjam da će HDZ u Vladi napraviti nešto drugačije nego HDZ u Saboru”, rekao je Bauk.

Upitan za komentar premijerovih kritika na račun DORH-a, kazao je:

“Prijetnja, upozorenje, kritika DORH-u – malo mi djeluje kao pucanje praznom puškom. Činjenica je da me ovo podsjetilo na bivšeg predsjednika HDZ-a koji je rekao da je državni odvjetnik pametan podnio bi ostavku nakon izbora.”

Dodao je da je činjenica da je oporba kritizirala DORH zbog jedne bivše ministrice.

Za Ivana Paladinu koji bi trebao postati novi ministar graditeljstva kaže da će sigurno biti pod velikim povećalom javnosti te da će morati dobro paziti da ne uđe u zonu sukobu interesa ili nešto teže.

“Plenković je htio skinuti pitanje obnove s HDZ-a pa je uvalio HNS-u, ali mu nije prošlo. Sada isto nije predložio člana HDZ-a, ali barem kaže da je blizak ideološki, što god to značilo. Najvažnije pitanje novom ministru je obnova. Mislim da će mu to biti test hoće li biti dobar ministar. Ako bude radio obnovu kako treba, neće imati vremena da se bavi ovim dolje (op.a. suvlasnik je projekta Kupari s ruskih oligarsima). Nisam optimist jer mislim da jedan čovjek u sustavu ne može puno promijeniti”, rekao je Bauk za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:35