POVRATAK PREMIJERA

Bebić: Ne vjerujem da će se Sanader vratiti u Sabor

 Bruno Konjević/Cropix

ZAGREB - Predsjednik Sabora Luka Bebić i dobar prijatelj Ive Sanadera, ne očekuje da se u "dogledno vrijeme bivši premijer vrati u saborske klupe".

"Pa čak i da se Sanader vrati, ništa se neće dogoditi u njegovoj potpori HDZ-u, vladajućoj koaliciji i Vladi. Osobno sam uvjeren da Sanader podupire rad Vlade i da neće učiniti ništa protivno interesima HDZ-a niti da bi destabilizirao rad Vlade", naglasio je danas nakon sjednice predsjedništva Sabora Bebić.

Prvi čovjek Sabora tvrdi kako ne dolazi u obzir da se ponovi situacija iz 1994. kada su Manolić i Mesić pokušali srušiti HDZ-ovu većinu.

Bivši premijer do sada nije podnio zahtjev za aktiviranje saborskog mandata, ali to može učiniti u svakom trenutku, budući da je 15. siječnja istekao moratorij na aktiviranje mandata.

- Nemam naznaka da će se Sanader uskoro vratiti, niti imam o tome ikakvih spoznaja. To morate pitati njega, odgovorio je Bebić na pitanje što zna o planovima premijera.

Iako se u pokušaju puča u HDZ-u svrstao uz bivšeg šefa i premijera, Bebić ne očekuje sankcije premijerke Jadranke Kosor.

"Ovo što vi nazivate pučem, ja sam već rekao kako to nije puč. Druga je stvar što nekome odgovara da se stvari preuveličavaju. U HDZ-u nema prevelikih potresa koji bi mogli destabilizirati većinu u Saboru i nema nikakvih promjena oko potpori Vladi Jadranke Kosor", poručio je Bebić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:30