VELIKA POMOĆ

Belgijsko veleposlanstvo doniralo 72.000 kuna za opremu za Odjel pedijatrije sisačke bolnice

U organizaciji donacije sudjelovalo je i sisačko Društvo "Naša djeca".

Opća bolnica Sisak

 Mate Piskor/Cropix

Belgijsko velposlanstvo s veleposlanikom Nicolaasom Buyckom na čelu prikupilo je i u utorak predalo donaciju sisačkoj Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić".

Donacijom vrijednom 72.000 kuna već je nabavljena i montirana najnužnija medicinska oprema za bolnički Odjel pedijatrije. Nabavljen je stol za reanimaciju, krevetići, aspirator, ormarići i druga oprema, a dio opreme još se očekuje.

Veleposlanik Buyck tom je prigodom rekao zašto su se odlučili pomoći sisačkoj bolnici.

"Mislimo da pomaganjem ovoj bolnici pomažemo ne samo jednom određenom gradu, osobi ili obitelji, već cijeloj županiji, jer ova bolnica je ustanova koja se brine o svim pacijentima šire regije, a ne samo Siska. Odlučili smo se za Odjel pedijatrije jer su djeca najranjiviji članovi našeg društva, kojima je naša skrb najpotrebnija. Ona su naša budućnost", rekao je belgijski veleposlanik.

Govoreći o štetama koje je prouzročio razorni potres, ravnatelj Opće bolnice Tomislav Dujmenović je podsjetio da je i Odjel pedijatrije pretrpio golemu štetu.

"Zbog velikih oštećenja, odjel sada djeluje u zgradi ginekologije. Zahvaljujući donacijama, odjel sada ima osjetno bolje uvjete nego prije nekoliko mjeseci. Budući da je u potresu oštećena i oprema, vaša nam je donacija dragocjena", rekao je Dujmenović.

U organizaciji donacije sudjelovalo je i sisačko Društvo "Naša djeca", u čije je ime zahvalila pedijatrica Anica Persoglia Petrac.

Istaknula je kako tom odjelu gravitiraju sva djeca s područja županije pa im je time ta oprema još vrjednija.

Uz riječi zahvale, sisačko-moslavački dožupan Mihael Jurić je istaknuo važnost donacije, a iskoristio je priliku da zahvali djelatnicima Opće bolnice na naporima u zaštiti zdravlja tijekom pandemije te nakon potresa.

Nakon primopredaje opreme između Veleposlanstva, Društva "Naša djeca" i Opće bolnice, razmijenjeni su prigodni darovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:54