IZBORNA SKUPŠTINA

Beljak ili Leinart? HSS bira vodstvo stranke, do 15 sati izjasnila se gotovo polovica delegata

Glavna izborna skupština traje do 19 sati, a rezultati glasanja trebali bi biti poznati oko 21 sat
Krešo Beljak
 Damir Sencar/Hina/ Pool/Cropix

U HSS-u je u tijeku Glavna izborna skupština na kojoj 965 delegata iz svih županijskih organizacija bira stranačko vodstvo i predsjednika između Kreše Beljaka i Željka Leinarta, a do 15 sati izjasnila se gotovo polovica, njih 48 posto, rekla je za Hinu glasnogovornica stranke Ivana Tomić.

Krešo Beljak aktualni je predsjednik HSS-a, a Željko Leinart glavni tajnik.

Osim predsjednika stranke, Skupština bira i šest potpredsjednika, tri birana člana Predsjedništva te članove i zamjenike članova Nadzornog odbora, Statutarnog povjerenstva i Časnog suda HSS-a.

Petir: Skupština je farsa, HSS: Nemamo komentara

Saborska zastupnica Marijana Petir poručila je danas u Saboru kako smatra da je Glavna izborna skupština HSS-a farsa te da se održava u nedemokratskom ozračju.

Krešo Beljak, nakon velikog poraza i potopa na parlamentarnim izborima, trebao je časno odstupiti, rekla je Petir i dodala kako je bilo potrebno imenovati v.d. predsjednika i to iz redova onih koji su neutralni i nisu zainteresirani za tu utrku, ali koji bi primjereno pripremili novu Skupštinu u normalnom roku i omogućili svima koji to žele da se kandidiraju, uključujući i to da vrate nas koje je Krešo Beljak nepravedno izbacio iz stranke.

Iz HSS-a nisu imali komentara na to jer Petir nije članica stranke.

S obzirom na epidemiološku situaciju u Hrvatskoj delegati se izjašnjavaju, osim na biračkom mjestu u središnjici HSS-a u Zagrebu, elektroničkim i telefonskim putem.

Glavna izborna skupština traje do 19 sati, a rezultati glasanja trebali bi biti poznati oko 21 sat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:09