PREDSJEDNIK HSS-A

BELJAK POJASNIO KAKO JE DAO POTPISE HDZ-u 'Zvao me Plenković, a onda je došao Milijan Brkić...'

 Hanza Media

Predsjedništvo HSS-a odlučilo je 20. rujna da će Plenkoviću dati pet potpisa i njegovu Vladu pustiti na miru prvih 100 dana, ali do realizacija toga nije došlo dok prije nekoliko dana Plenković nije telefonski nazvao predsjednika HSS-a Krešu Beljaka.

– Plenković me nazvao i pitao je li još na snazi naša odluka da ćemo mu dati potpise podrške. Odgovorio sam da je to tako – rekao je Novom listu Beljak.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić nema više političku težinu u stranci kao u vrijeme Tomislava Karamarka, pa niti ne sudjeluje u pregovorima s Mostom. Ali, Plenković je upravo Brkića poslao u sjedište HSS-a po potpise.

– Zbog cijele ove situacije u našoj stranci, uže vodstvo, saborski zastupnici HSS-a, praktično smo svaki dan u središnjici HSS-a. Bili smo i kad je došao gospodin Brkić i potpisali smo se – ističe predsjednik HSS-a. No, ovo, tvrdi, nije nimalo utjecalo na status HSS-a u novom sazivu Sabora.

– Mi ćemo biti oporbena stranka i to smo jasno rekli i Brkiću. On nas je pitao gdje ćemo sjediti u Saboru i hoćemo li pri sastavljanju saborskih odbora biti u kvoti parlamentarne većine i kazali smo mu da ćemo sjediti s opozicijom i da ćemo biti u opozicijskoj kvoti. Naša je želja da Hrvatska čim prije dobije stabilnu Vladu, ali HSS u njoj neće sudjelovati', rekao je Novom listu predsjednik HSS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 10:34