SUPERIZBORNA GODINA

Beljak uvjeren da će izbori biti u rujnu: ‘Znao sam da je Plenković kukavica, on uopće ne želi biti premijer‘

‘Plenković radi za mizeriju, on svoju plaću praktički potroši na odijela. Logično je i ljudski da želi napraviti korak dalje‘, smatra Beljak

Krešo Beljak

 Nera Simic/Cropix

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak gostovao je u emisiji N1 Studija i komentirao superizbornu godinu kao i mogući datum održavanja parlamentarnih izbora.

- Cijelo sam vrijeme znao da je Andrej Plenković kukavica, a to sad vidimo i svi ostali. Izbori će biti u rujnu, duboko sam uvjeren u to. Plenković se ne usudi ići ranije na izbore jer zna da neće dobro proći pošto su njegove ambicije vezane uz Europu, rekao je Beljak za N1.

Dodaje kako su izbori za EU parlament u lipnju te da Plenkovića za bilo kakvo lukrativno mjesto mora predložiti Vlada, a sigurno ga neće predložiti Vlada u kojoj nije HDZ, zaključio je predsjednik HSS-a.

- Mislite li da on želi biti premijer još 4 godine? Nema šanse. Ne bih ni ja na njegovom mjestu. On ima plaću 3 tisuće eura što je za premijera veoma jadno, rekao je Beljak.

- Plenković radi za mizeriju, on svoju plaću praktički potroši na odijela. Logično je i ljudski da želi napraviti korak dalje. No, da bi došao do toga, mora ostati premijer dok se ne poslože karte u Europi, tvrdi Beljak.

Smatra da ako bi se izbori održali u travnju ili svibnju i dođe li do proglašenja tehničke Vlade, može zaboraviti Bruxelles.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:16