ŠEF HSS-A

BELJAK ZA KRAJ NAPAO JANDROKOVIĆA 'On je najgori predsjednik Sabora dosad. Laže čim zine, ima komplekse i prodaje maglu'

Krešo Beljak
 Goran Mehkek / CROPIX

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a, za N1 je komentirao raspuštanje Sabora. Kazao je da je ovo možda najgori saziv te da je predsjednik Sabora sigurno najgori dosad.

- Jandroković laže čim zine, bio je potrčko Ive Sanadera, Jadranke Kosor, Karamarka pa sada Plenkovića. Ima komplekse i prodaje maglu.

Trudi se ostaviti dojam finog i uglađenog, a sve je suprotno - komentirao je oštro Beljak.

Na pitanje je li Davor Bernardić pretjerao, Beljak je kazao da se stalno pita za njih, ali da se ne vidi što rade Bernardiću i njemu i koliko to traje.

Ne zna tko je iz oporbe bio za raspuštanje Sabora.

- Nisam gledao, nije niti bitno. Ljudima je dosta HDZ-a. Žurili su na izbore jer bi u 9. mjesecu bili hametice pogaženi, ali bit će i ovako - kazao je.

O epidemiološkim uvjetima i mjerama rekao je da su samo naglo stali.

- Do jučer je policija tjerala ljude, a jučer, evo u Samoboru, kao da bolesti nikad nije bilo, sve prepuno ljudi, preko noći se pustio život i pitanje je kakve će biti posljedice. Činjenica je još uvijek da imamo i najmanje testiranih - kazao je Beljak.

Tvrdi da će Restart koalicija napraviti sve što obeća i nada se većem broju mandata nego što imaju sada.

- Nadam se boljem. Treba vidjeti i preferencijalne glasove, vidjet ćemo koliko ću dobiti ja, a koliko Gordan Jandroković. Prvo ćemo donijeti Zakon o podrijetlu imovine, a administrativni preustroj će biti također među prvim ciljevima - kazao je.

Tvrdi da će ići preko 70 mandata.

- Čekamo kao zapete puške, i ovaj će put trebati čistiti poslije HDZ-a, al ovaj put to će biti pravi restart cijelog sustava - kazao je Beljak za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:04