RASTE IM PRODAJA

Belje proslavilo Vincešku za novu vinogradarsku godinu u kojoj očekuju rušenje prošlogodišnjih rekorda

‘U prošloj smo godini prodali 3,65 milijuna litara vina što je iznad naše uobičajene godišnje proizvodnje od 3,5 milijuna‘, rekao je Damir Leko

Damir Leko predsjednik Uprave Belja

 Vlado Kos/Cropix

Posvetom i orezivanjem nekoliko čokota graševine te zalijevanjem vinom u vinogradu Belja na Banovom brdu proslavljen je ovogodišnji blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara te obilježen početak nove vinogradarske godine, za koju u ovom poljoprivrednom kombinatu očekuju da će biti bolja od, rekordne, prošle.

image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix

- U prošloj smo godini prodali 3,65 milijuna litara vina što je iznad naše uobičajene godišnje proizvodnje od 3,5 milijuna litara, a to znači da je iza nas uspješna i rekordna godina u kojoj smo porasli u svim segmentima. Posebno smo ponosni na naš novi asortiman pjenušavih vina - rekao je Damir Leko, novi predsjednik Uprave Belja, koji je naglasio i kako je rastu prodaje uvelike doprinijela dobra prošla turistička sezona, kakvoj se nadaju u ove godine.

Stoga će se prva beljska vina iz prošlogodišnje berbe na tržištu naći već uoči Uskrsa, jer je cilj plasirati vina od prvih dana nove turističke sezone.

image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix

Upravo je nju jako važnom za razvoj hrvatskog gospodarstva, pa tako i poljoprivrede, odnosno vinogradarstva i vinarstva ocijenio i Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede.

- Nakon dvije krizne godine u prošloj smo zabilježili oporavak sektora vinogradarstva i vinarstva, što je posebno bilo vidljivo kroz plasman naših vina u Horeca lancu tijekom turističke sezone. Ministarstvo poljoprivrede nastavlja pratiti taj rast kroz novi program i strateški plan te ulaganjima u nove investicije za podizanje nasada kao i opremanje vinarija za što smo pripremili 220 milijuna eura - poručio je Majdak s Vinceške u Belju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:32