POSTALA DIREKTORICA

Belma Džomba okrenula novu životnu stranicu: ‘Nadam se da ću vrlo brzo opravdati povjerenje‘

‘Raditi na prosperitetu mjesta u kojem sam se rodila i odrasla, oduvijek je bila moja želja‘, rekla Džomba
Belma Džomba
 Davor Žunić/Cropix

Pravnica i bivša televizijska voditeljica Belma Džomba nova je direktorica Turističke zajednice Općine Kostrena i na novu dužnost stupa 20. kolovoza, piše Novi list.

Naime, na osobni zahtjev dosadašnja direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice općine Kostrena Sandra Svetić prestaje obnašati tu funkciju, a na mandat od sljedeće četiri godine direktorica TZ-a Kostrene postat će Belma Džomba. Izmjenom zakona o turističkim zajednicama, direktori turističkih zajednica sada tu funkciju obavljaju u mandatu od četiri godine, s mogućnošću ponovnog reizbora od strane Turističkog vijeća.

Sredinom srpnja objavljen je natječaj za izbor direktora Turističkog ureda Turističke zajednice Općine Kostrena, u kojem je cjelokupna procedura završena ovih dana. Od šesnaest pristiglih prijava, devet kandidata imalo je valjane prijave i pozvano je na razgovor s članovima Turističkog vijeća, a četiri kandidata pozvana su i na drugi krug razgovora. Većinom glasova članova Turističkog vijeća za novu direktoricu Turističkog ureda Turističke zajednice Općine Kostrena izabrana je Belma Džomba. Od ukupno devet članova Turističkog vijeća s pravom glasa, sedam članova Vijeća procijenilo je da Belma Džomba posjeduje kvalifikacije, kao i potrebna znanja i iskustvo za uspješan rad Turističke zajednice u četverogodišnjem mandatu, a među njima je i predsjednik Turističkog vijeća i općinski načelnik Dražen Vranić.

- Prije svega želio bih istaknuti da mi je žao radi odlaska Sandre Svetić s kojom sam imao kvalitetnu suradnju, no u pitanju je njezina osobna odluka s kojom nas je upoznala koncem lipnja, pa smo u relativno kratkom roku morali raspisati natječaj za izbor novog direktora, napraviti skupštinu i poduzeti čitav niz drugih aktivnosti oko razrješenja. Imali smo još kvalitetnih kandidata, ali je mjesto samo jedno i presudile su nijanse. Uz onaj osnovni kriterij da posjeduje sve potrebne kvalifikacije, Belma Džomba ostavila je najbolji dojam tijekom dva intervjua, na kojima je pokazala da posjeduje iskustvo, da ima viziju na koji način može unaprijediti rad Turističke zajednice, a pritom posjeduje i zavidno iskustvo u promociji i radu s medijima što je danas itekako vrijedna dodatna vještina. Sve su to argumenti koji su kod većine članova Turističkog vijeća donijeli prevagu u drugom krugu te je odluka o njezinom izboru donesena sa sedam glasova za, jednim suzdržanim te jednim glasom protiv njezinog izbora. Lijepo je i raduje kada smo u prilici omogućiti našim mladima da svoju poslovnu priliku pronađu u svom rodnom mjestu i ostanu u Kostreni - kaže kostrenski načelnik Dražen Vranić.

Dosadašnja direktorica Sandra Svetić iz privatnih je razloga zatražila razrješenje s ove funkcije, za koju kaže da je jedno od ljepših iskustava kojeg će se uvijek rado sjećati.

- Kao što je izazov bio dolazak na ovu funkciju, tako su danas predamnom neki novi poslovni i životni izazovi. Svoj put nastavljam izvan Hrvatske, no sigurna sam da će mi sve ono što sam ovdje naučila i vještine koje sam stekla itekako pomoći u radu. U svakom slučaju, bilo je to jedno iznimno iskustvo, ispunjeno zanimljivim projektima, isto takvim suradnjama i divnim ljudima. Novoj direktorici želim puno sreće i vjerujem da će svojim kvalitetama dodatno unaprijediti rad Turističke zajednice - ističe Svetić.

Pozitivnim iskustvima nada se i nova direktorica Belma Džomba.

- Raditi na prosperitetu mjesta u kojem sam se rodila i odrasla, oduvijek je bila moja želja. Nakon godina profesionalnog iskustva, došlo je vrijeme da to napokon i ostvarim. Nadam se da ću vrlo brzo opravdati povjerenje koje mi je ukazano prilikom odabira na funkciju direktorice TZ-a Općine Kostrena te da ću u suradnji s Općinom Kostrena, gospodarskim subjektima koji djeluju na području Općine i mještanima, doći do zajedničkog cilja. Direktorica Svetić svojim je predanim radom postavila letvicu vrlo visoko, stoga izazova neće nedostajati. Radujem se nadolazećem životnom periodu - rekla je Džomba za Novi list.

Bivša televizijska voditeljica Belma Džomba nakon udaje za bivšeg rukometaša Mirzu Džombu povukla se s malih ekrana kako bi se posvetila obitelji. U braku su dobili dvije kćeri, Unu i Adu, a Belma je u međuvremenu završila i Pravni fakultet.

Prije tri godine vratila se na televiziju i kratko vrijeme vodila humoristični show “Da pukneš” s Davorom Jurkotićem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2022 10:16