SRETAN KRAJ DJEČJE IGRE

Belomanastirski vatrogasci u akciji: Spašavali dječaka (2,5) zaglavljenog na dječjoj ljuljački

2,5-godišnjem dječaku nogica je zaglavila u metalnoj opruzi delfina za ljuljanje

BELI MANASTIR - Vatrogasci na istoku Hrvatske po drugi su put u posljednja dva tjedna morali spašavati djecu iz neobičnih situacija , a ovaj put to se dogodilo na dječjem igralištu u Belom Manastiru, gdje se 2,5-godišnjem dječak Danu Rajteru nogica zaglavila u metalnoj opruzi delfina za ljuljanje.

- To je bilo u utorak uvečer iza 18,30 sati. Dan se igrao oko delfina kojemu je potrgan drveni dio i nogica mu je nekako zaglavila u metalnoj opruzi. Surpug i ja smo pokušali nešto učiniti sami, ali smo uvidjeli da je to nemoguće, pa je on sjeo u automobil i otišao po vatrogasce - prepričala nam je dječakova majka Blanka Brozović. Pripadnici JVP Beli Manastir vrlo brzo su bili na mjestu događaja i za nekih 10-15 minuta mališan je oslobođen iz metalne opruge.

Bilo je i malo suza, ali ne previše. - Bio je uplašen, ali smo mu lijepo objasnili da je važno da bude miran i on je to poslušao. Pomoglo je pri tome i to što on obožava vatrogasce, kuća nam je puna njihovih kamiona-igračaka i slikovnica tako da je on više bio uzbuđen kada su se oni angažirali oko njega, nego što se stigao uplašiti - ispričala nam je dječakova majka, dodavši da je dan tek sljedećeg dana bio u drugačijem raspoloženju.

- Danas se ne odvaja od nas, a iako nam je park preko puta kuće i svako jutro čim se probudi prvo kaže: „Mama, idemo u park“, danas to nije spomenuo niti jednom - kaže mama, koja je zahvalna i drugoj djeci koja su Dana ohrabrivala tijekom intervencije vatrogasaca, kao i susjedi, koja se s Danom inače, svakoga dana igra i koja mu je dok je bio zaglavljen donijela kekse.

Zadovoljni su na kraju bili i vatrogasci, čiji je zapovjednik Franjo Bartolić pohvalio dječaka zbog ponašanja, a nakon što su ga izbavili iz nevolje Dan se s njima slikao ispred velikog vatrogasnog kamiona. Njegova majka i otac Želimir su pak samo poželjeli da se tako više nikada nikome ne dogodi na dječjim igralištima.

Ova u koju se Dan zaglavio tako je stajala otprilike godinu dana, i oni su je sami pokušavali nekoliko puta popraviti i učvrstiti, no to nikada nije bilo trajno rješenje. Iz Gradske uprave su pak najavili da će ukloniti sve nedostatke i pregledati sva dječja igrališta u Belom Manastiru. Podsjetimo, prije desetak dana osječki su vatrogasci imali također neobičnu intervenciju kada su iz metalne kante izvlačili 7-godišnju djevojčicu, koja su u njoj zaglavila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 15:30