JASNA PORUKA

Benčić ‘oprala‘ Škoru: ‘Ovo su treći izbori koje je izgubio, sugeriram mu da se prijavi na Doru‘

Ustvrdila je kako je Škoro koristio lažne anketare koji su ‘‘blatili ostale kandidate"
Sandra Benčić
 Goran Mehkek/Cropix

Saborska zastupnica Zeleno-lijeve koalicije Sandra Benčić poručila je u nedjelju kandidatu Domovinskog pokreta za zagrebačkog gradonačelnika Miroslavu Škori da će izgubiti u drugom krugu lokalnih izbora, što će mu biti četvrti poraz.

''Ovo su treći izbori koje je izgubio, a ja mu sugeriram da se počne pripremati i za četvrti poraz. Sugeriram mu da se prijavi na Doru 2022.'', izjavila je Benčić nakon što su objavljeni neslužbeni rezultati lokalnih izbora.

Benčić je optužila Škoru da se u kampanji služio ''nevjerojatnim prljavštinama'' te mu poručila da metodama kojima se koristio nije mjesto u demokratskom društvu i utakmici.

Ustvrdila je kako je Škoro koristio lažne anketare koji su ''blatili ostale kandidate" i da su se slale sumnjive poruke ''koje definitivno imaju Škorin potpis''.

''Difamiranje političkog protivnika na taj način pripada drugom političkom dobu, protiv kojeg se on navodno bori, a koristi njegove najgore metode. Oni koji ne znaju igrati demokratsku utakmicu po fair-play pravilima u nju niti ne spadaju'', rekla je Benčić.

Upitana za postizbornu suradnju, Benčić je naglasila da će Zeleno-lijeva koalicija idućih danima razgovarati s onima koji se nalaze od centra prema lijevo i predstavljaju progresivne snage koje su bile opozicija Milanu Bandiću i HDZ-u. S njima će, dodala je, razgovarati oko okupljanja većine u Gradskoj skupštini.

Benčić u drugom krugu lokalnih izbora očekuje potporu svih koji žele promjenu modela upravljanja Zagrebom.

''Pozivamo sve birače da izađu u drugom krugu i još jednom potvrde da je vrijeme za promjene i da Zagreb nikada više neće biti bankomat za uske klijentelističke krugove, niti od Jelene Pavičić Vukičević niti od Miroslava Škore niti od HDZ-a. S time je jednom zauvijek gotovo'', poručila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 17:21