DRAMATIČNA AKCIJA

Berba šparoga umalo završila kobno za dalmatinskog medicinara, spasili ga HGSS-ovci: ‘Čovjek nije imao mobitel...‘

U kratkom roku na teren je izišlo 10 spašavatelja i uputili se ka mjestu nesreće, a akciji se priključuje i pet planinara

Akcija spašavanja unesrećenog berača šparoga

 HGSS Šibenik

Dežurni spašavatelj HGSS-ove stanice Šibenik zaprimio je poziv Centra 112 da je na brdu Gvozdenovo podno vrha Gatarićka u gradskoj četvrti Meterize čovjek sa slomljenom nogom, prenosi Slobodna Dalmacija.

Voditelj akcije stupio je u kontakt s unesrećenim, inače medicinskim djelatnikom koji je pri berbi šparoga pao i slomio nogu. Njega je, kako je rekao, pronašla žena koja je u blizini također brala šparoge, a kako on nije imao mobitel ona je obavijestila centar 112.

U kratkom roku na teren je izišlo 10 spašavatelja i uputili su se ka mjestu nesreće, a akciji se priključuje i pet planinara kluba "Sveti Mihovil" koji su se pri povratku sa svoga izleta nalazili u blizini. Nakon pola sata od poziva spašavatelji, zajedno s timom Hitne pomoći, došli su do unesrećenog i imobilizirali su mu nogu i nosilima ga sigurno spustili u podnožje odakle je prevezen u Opću bolnicu Šibensko-kninske županije na daljnju obradu.

- Spašavatelji HGSS-ove stanice Šibenik unesrećenom žele brz oporavak i povratak u normalan život - objavili su na službenim stranicama iz HGSS stanice Šibenik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2023 20:08