TEŽAK ZADATAK

BERNARDIĆ ANGAŽIRAO POZNATOG ESTRADNOG MENADŽERA? U orbitu je lansirao Nives Celzijus, a sada će peglati imidž šefa SDP-a...

 
Bernardić mijenja gumu (lijevo), Nives Celzijus i Vedran Strukar (u sredini), Bernardić i Marino Miletić (desno)
 Instagram, Marko Todorov /CROPIX

Niski folk zvijezda, pop pjevača i celebritya kojima dijeli svoje PR savjete poznati estradni menadžer Vedran Strukar pridodao je još jedno ime: ono predsjednika SDP-a Davora Bernardića.

Mladi šef socijaldemokrata, suočen sa lošim osobnim rejtingom u javnosti, navodno je upravo Strukara nedavno pitao za savjet kako da popravi vlastiti imidž u javnosti, piše Slobodna Dalmacija.

Ovaj bivši novinar svojedobno se proslavio lansiranjem Nives Celzijus u medijsku orbitu. Organizator je koncerata Lepe Brene po Hrvatskoj, ključna je osoba za odnose sa medijima bosanskohercegovačkog glazbenika Dine Merlina, a kao PR agent slao je i priopćenja Zadranina Mladena Grdovića „peglajući“ informacije o prijavama za obiteljsko nasilje protiv ovog popularnog pjevača.

Bernardić i Strukar poznaju se još iz srednje škole na zagrebačkoj Savici. Strukar mu je, tvrde upućeni, uz kavu preporučio da se pokuša prikazati što tolerantnijom osobom. Nakon toga se Bernardić susreo sa riječkim vjeroučiteljem i katoličkim aktivistom Marinom Miletićem koji radi u sušačkoj gimnaziji, na YouTubeu objavljuje vlogove u crnoj Pink Floyd majici, organizira ljetovanja djeci iz Vukovara i BiH te sudjeluje u „Hodu za život“ Željke Markić.

Kava s Miletićem izazvala je salvu kritika unutar SDP-a, iz revolta su pale i ostavke nekih riječkih socijaldemokrata, a popularni se vjeroučitelj naposljetku javno zgražao zbog netolerancije hrvatske ljevice.

Bolji poznavatelji odnosa Bernardića i Strukara tvrde da nije riječ ni o kakvom trajnom profesionalnom angažmanu, nego tek o prijateljskom savjetu.

U SDP-u su, međutim, uvjereni da Strukar nije zaslužan samo za susret sa Miletićem, nego i za fotografiju Bernardića kako mijenja gumu na automobilu koja je nedavno osvanula na Instagram profilu predsjednika SDP-a, te za nekoliko ležernijih intervjua u kojima će se Bernardić pokušati prikazati u nešto opuštenijem svjetlu.

Slučajno ili ne, fotka Bernardića sa automobilskom gumom objavljena je na isti dan kada mu je na Općinskom sudu u Zagrebu razrezana kazna od 75 tisuća kuna zbog klevetanja Ante Ramljaka. Bernardić je svojedobno Ramljaka i njegov potpis na ugovor o kreditu za posrnuli Agrokor nazvao veleizdajom. Ramljak je od njega tražio 150 tisuća kuna, a sutkinja mu je dodijelila polovinu tog iznosa.

- Očigledno se trebam malo više opustiti. Radim na tome - izjavio je Bernardić gostujući nedavno u emisiji Aleksandra Stankovića „Nedjeljom u 2“.

Bez obzira na kavu sa Strukarom, Bernardićev glavni savjetnik i dalje ostaje Siniša Jagodić, nekadašnji suradnik predsjednika Stjepana Mesića i bivši glasnogovornik Dinama, čiji je angažman također izazvao niz kontroverzi u redovima najjače oporbene stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:42