OŠTRE RIJEČI VOĐE SDP-A

BERNARDIĆ ĆORIĆEV OKRŠAJ S NOVINAROM OCIJENIO SKANDALOM, ALI I SKRETANJEM PAŽNJE Vrh vlasti optužio za 'nacionalnu izdaju'

Davor Bernardić
 Robert Fajt / CROPIX

Uvid ministra Tomislava Ćorića u privatnu korenspondenciju novinara N1 televizije Hrvoja Krešića predsjednik SDP-a Davor Bernardić danas je u Karlovcu nazvao skandaloznim, no, po njemu je to samo skretanje pažnje s još gore stvari - "sramotne izdaje hrvatskih nacionalnih interesa od strane ministra Ćorića i premijera Plenkovića".

- Oni su de facto pustili Mađarima da crpe hrvatsku naftu i ne odvoze je u rafineriju Sisak ni u rafineriju Rijeka, već je odvoze u rafineriju u Budimpeštu. To je nacionalna izdaja i ogroman skandal, to je možda najveća afera u povijesti Hrvatske, u zadnje četiri godine, to je nešto zbog čega su morali otići i Sanader i Karamarko - rekao je Bernardić te podsjetio na obećanje "premijera Plenkovića na Badnjak 2016. koji je tada rekao da će vratiti INA-u u hrvatske ruke, a nisu napravili ništa osim što su potrošili nekoliko desetaka milijuna kuna na konzultante".

On i njegova Restart koalicija tek trebaju potvrditi kandidate koji će ih predstavljati na predstojećim izborima, a komentirajući novinarski upit hoće li imati dovoljno snažna imena da se suprotstave ministru Tomi Medvedu i bivšoj ministrici Murganić, Bernardić je, u društvu župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadine kazao:

- Mislim da je naš župan Komadina, što mu i ime govori, jači od Medveda. Možda je najbolje o gospođi Murganić rekao predsjednik Vlade kada ju je smijenio zbog nesposobnosti, žao mi je gospođe.

Ustvrdio je da neće koalirati s HDZ-om, ali ni s Domovinskim pokretom Miroslava Škore, te optimistično najavio da će njegova Restart koalicija imati dovoljno mandata za samostalno sastavljanje Vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:21