StoryEditor
ČELNIK OPORBE

BERNARDIĆ 'Država mora iskoristiti sav novac koji joj je na raspolaganju i pomoći ekonomiji, ona je respirator koji daje kisik gospodarstvu'

Davor Bernardić
 Ronald Goršić / CROPIX

Predsjednik SDP-a i čelnik oporbe Davor Bernardić gostovao je večeras na Dnevniku Nove TV gdje je govorio o mjerama koje bi trebale pomoći gospodarstvu da prebrodi veliku krizu koju je već izazvao koronavirus.

Bernardić kaže da je njegova stranka predložila moratorij na kredite, ali da to ne znači da oni koji žele nastaviti plaćati to ne mogu

- Želimo da ljudi ne uđu u strah i neizvjesnost, da se život nastavi normalno - kaže šef SDP-a te dodaje da banke imaju 30 milijardi kuna likvidnosti pa su od HNB-a tražili stimulaciju da "banke upumpaju u gospodarstvo".

Bernardić kaže da država mora iskoristiti novac koji joj je na raspolaganju i pomoći gospodarstvu. Dodaje i kako javni dug ove godine nije toliko bitan jer ako se "sve uruši, kasnije neće imati tko puniti proračun".

SDP predlaže i osnivanje fonda za likvidnost koji bi kontrolirala država koja ima ključnu ulogu u ovoj krizi.

- Država je respirator koji daje kisik gospodarstvu - kaže Bernardić te dodaje da je SDP dao 10 zakona u proceduru. Rekao je i da će se rado odazvati ako ih premijer Andrej Plenković pozove na razgovor, no oni njega nemaju namjeru zvati.

Što se tiče mjera praćenja mobitela građana, kaže da je to apsurdno i da u Hrvatskoj ne smije biti ograničavanja sloboda, a ako se već slobode ograničavaju, treba imati dvotrećinsku potporu Sabora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2020 11:56