NEIZVJESNA BUDUĆNOST

Bernardić na pitanje hoće li 18 bivših SDP-ovaca osnovati stranku: ‘Razmišljamo i o tome‘

Pozicija bivših SDP-ovaca, tvrdi, bitno je drugačija od drugih novih političkih stranaka koje su pokušavale uspjeti

Davor Bernardić

 Damjan Tadic/Cropix

Bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić još nema jasan odgovor na pitanje hoće li saborski Klub socijaldemokrata koji čini 18 bivših saborskih zastupnika isključenih iz SDP-a, među kojima je i on, osnovati novu stranku i koji će im biti oblik budućeg političkog djelovanja.

"Ono što je sigurno, organizirat ćemo se u Saboru i na terenu i nastupit ćemo na svim sljedećim izborima, forma je tu manja važna", kazao je u jučerašnjem intervjuu za Večernji list. Istaknuo je da je Klub čiji je član najjači oporbeni klub u Saboru i da neće iznevjeriti birače koji su ih izabrali.

Na izričito pitanje osnivaju li bivši SDP-ovci novu stranku i hoće li joj on biti predsjednik, odgovorio je: "Razmišljamo i o tome. Ja nemam ambiciju biti predsjednik, ali dat ću svoj maksimalni doprinos". Kad ga je novinarka podsjetila da su sve političke grupacije koje su nakon izlaska ili isključenja iz svojih matičnih stranaka osnovale nove stranke odreda propale, Bernardić se nije dao pokolebati. Pozicija bivših SDP-ovaca, tvrdi, bitno je drugačija od drugih novih političkih stranaka koje su pokušavale uspjeti. "Ako vidite da su opcije bez infrastrukture poput ORaH-a, Laburista, Mosta, Živog zida, Miroslava Kolakušića pa na kraju Domovinskog pokreta dok je u njemu bio Miroslav Škoro ostvarile velike rezultate u politici, onda mi s obzirom na infrastrukturu na terenu i najjači oporbeni klub u Saboru ipak imamo prednost", odgovorio je.

Na pitanje je li Zoran Milanović prevario i iznevjerio svoje birače, pogotovo nakon izjava o Srebrenici i ubojstvu obitelji Zec, Bernardić je rekao kako na ratnim tragedijama nitko ne bi trebao skupljati političke poene: "Poznato je da Milanović ima osebujan stil, ali ne podržavam svađalačku retoriku jer predsjednik treba djelovati kao faktor stabilnosti i partner u dijalogu o važnim pitanjima za Hrvatsku", kaže Bernardić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:10