GOST KOD BAGE

Bernardić o Čačiću, Hajdukoviću i kandidatu SDP-a s presudom za korupciju: ‘On je rehabilitiran‘

‘Mi moramo provesti odlučne reforme jer bez toga neće ići. Jednostavno je potreban restart‘, rekao je Bernardić
Davor Bernardić
 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić gostovao je večeras u Dnevniku Nove TV.

- Na listama su najjači ljudi, isti princip kao za europske izbore, optimist sam i vjerujem u pobjedu, odmah je poručio Benardić odgovarajući na pitanje o imenima koja su se našla na listama.

Upitan kako misli s još osam stranaka biti na vlasti kaže:

- Postoji jasan dogovor unutar koalicije što nam je cilj, a to je da uvedemo promjene u ovoj zemlji. Mi smo u SDP-u najodgovornije pristupili tom poslu koaliranja, rekao je Bernardić Mislavu Bagi koji ga je pitao i o Radimiru Čačiću i njegovim izjavama da bi nakon izbora mogao i s Plenkovićem. - Kako da birači vjeruju da vam on neće biti prvi preletač?, upitao je Bago.

- Zato što ćemo dobiti najviše mandata. Kao što znate, gospodin Čačić ima osebujan stil, ali je bio ministar u dvije SDP-ove vlade, mislim da je njegova orijentacija, ako hoćete i svjetonazorska, puno bliža ljevici. Ja mu nisam glasnogovornik niti imam potrebu ga braniti, poslao je jasnu poruku da je Restart koalicija njihov prvi izbor, ustvrdio je Bernardić.

Upitan zašto je Domagoj Hajduković drugi na listi u izbornoj jedinici Bernardić kaže da je to bio njihov međusoban dogovor.

- Na neki način je i sam predložio Sabinu Glasovac, ja sam to prihvatio. To je njegov izbor, ja sam prihvatio tu inicijativu jer je važno poslati poruku jednog snažnog tima i da stranka apsolutno stoji iza njega jer je proživio teško razdoblje, pogotovo zadnjih tjedan dana, rekao je.

Kakva se poruka šalje kada prozivajući Vladu Andreja Plenkovića za korupciju Restart ima na listi Željka Sabu koji je osuđen, pitao je Bago, a Bernardić kaže da je Sabo - rehabilitiran.

- Naši ljudi su na listama čisti, mi smo na strani interesa građana, a oni drugi su na strani svojih interesa. Mi smo dva različita svijeta. Ne mogu vrijediti različiti kriteriji. Naš zadatak je da se reformira pravosuđe. Sudstvo mora biti dostupnije građanima, i praksa mora biti ujednačena. Za to ćemo se boriti, kaže.

O glavnom državnom odvjetniku:

- Kad je Plenković šutnuo Dinka Cvitana i doveo Dražena Jelenića koji tri godine nije procesuriao korupciju. Mi ćemo gledati izvješće o radu glavnog državnog odvjetnika. Gopođa koja je predložena bila je zamjenica Jelenića, a on tri godine nije procesuirao korupciju, rekao je Bernardić.

- Vjerovat ćete mi nakon izbora, mi smo najjači tim. Ne želim da budemo popularni jedno vrijeme, želim da kao vlada budemo zapamćeni za sva vremena. Mi moramo provesti odlučne reforme jer bez toga neće ići. Jednostavno je potreban restart.

Što kaže na komentare nekih koji kažu da je najbolje da do kraja kampanje šuti Bernardić odgovara:

- Ne obazirem se na te komentare. Stalno sam pod napadima, to je politička arena. Ušao sam u ovaj posao da nešto promijenim, zbog ideala, kaže Bernardić za Novu TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:49