VERBALNI OBRAČUN

BERNARDIĆ O HREBAKU 'On je kao HDZ, dakle u pitanju je i korupcija' HREBAK UZVRATIO 'Davore, vrati pare, vrati onih 260.000 kuna'

Dario Hrebak
 Goran Mehkek / CROPIX

Šef SDP-a Davor Bernardić na potpisivanju suradnje s bjelovarsko-bilogorskim županom Damirom Bajsom u subotu u Bjelovaru otkrio je kako njegova Restart koalicija trenutno pregovara s IDS-om, PGS-om, ali i nekim politički istaknutim pojedincima, poput bivšeg HNS-ovca, međimurskog župana Matije Posavca. Na novinarski upit je li na popisu i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak (HSLS), odgovorio je kako je jasno s kim će Hrebak na izbore, piše portal Klikni.hr.

- Iz onoga što čujem, HSLS je čvrsti partner HDZ-u. Dakle, Hrebak jednako HDZ. S obzirom na određene afere koje su se dogodile u Bjelovaru, o čemu su me izvijestile kolege, mislim da se potvrđuje njihovo sistemsko pravilo. A to je da je, kad god je u pitanju HDZ, u ovom slučaju Hrebak, tada je i u pitanju i korupcija - kazao je Bernardić.

Sam Dario Hrebak nedugo potom je reagirao na ovaj Bernardićev istup. Priopćenje koje je izdao prenosimo u cjelosti.

- Na današnjoj konferenciji za medije SDP-a i ostatka Restart koalicije u Bjelovaru, Davor Bernardić ponovno je zablistao sa novom izjavom "uličarske retorike" gdje me indirektno optužio da sam kriminalac i lopov jer koga podržava HDZ taj ne može biti ništa drugo.

Iako nije baš pristojno javno vrijeđati domaćina grada u koji si došao, pogotovo ako si došao u najtransparentniji grad u državi, SDP se očito odlučio da ova kampanja ide u smjeru “što više blata, to bolje”. Nažalost, očekivao sam više od „navodnog“ kandidata za premijera Davora Bernardića.

Dragi Davore, ne moraš se bojati, ja sam liberal i neću te tužiti, ali moja poruka ti je da prvo vratiš pare, onih 260.000 kuna koje nisi smio primiti, pa će lijepljenje etiketa tko je korumpiran, a tko je lopov možda izgledati uvjerljivije kad izlaze iz tvojih usta.

Svjestan sam da je kampanja krenula i da me napadate u zadnje vrijeme zbog podrške koju imam u 2. izbornoj jedinici, a pogotovo u Bjelovaru. Očito je i vidljivo da sam vam zbog toga trn u oku, ali mene zanima da se uvede transparentnost i da građani znaju kako se troši svaka kuna iz proračuna. Neće vam uspjeti da me ubacite u vaše blato te da se skupa s vama valjam u njemu.

P.S. nemojte zaboraviti posjetiti svoj novoutemeljeni ogranak svježe zaposlenih SDP-ovih uhljeba u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji zvanoj uhljebistan. Nakrcali ste ih dosta u zadnje vrijeme.

Kad smo već kod transparentnosti, pozivam medije da pogledaju nedavno objavljeni nalaz Državne revizije za našu "transparentnu" Bjelovarsko-bilogorsku županiju - naveo je Hrebak u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:34