ŠEF SDP-a O SVOM PRETHODNIKU

BERNARDIĆ O PODRŠCI ZORANA MILANOVIĆA 'Potpuno je prirodno da je podupro SDP-ovu listu. Nismo se čuli, ni ne trebamo, pa mi smo socijaldemokrati!'

 Goran Sebelic / CROPIX

- Dobro je da je Zoran Milanović kao socijaldemokrat, član SDP-a i bivši predsjednik SDP-a dao podršku najboljoj listi, listi SDP-a. To je nešto što je za nas potpuno normalno, očekivano i prirodno - kazao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirajući izjavu svoga prethodnika na čelu stranke, Zorana Milanovića koji je iz Kine podržao Bernardićevu listu i poručio da će u nedjelju glasati na izborima.

- Ima još dobrih lista, ali SDP odskače. A i da nije tako, opet bih glasao za SDP - kazao je Milanović za Jutarnji list.

Na pitanje je li kontaktirao s Milanovićem, predsjednik SDP-a je odgovorio negativno, te dodao da ga njegov prethodnik ni ne treba kontaktirati jer su članovi iste stranke i socijaldemokrati. Bernardić kaže i da Milanovićeva podrška SDP-ovoj listi nema veze s njegovom eventualnom kandidaturom za predsjednika države, te da će se o tome razgovarati nakon nedjeljnih izbora.

Bernardić nije želio odgovoriti tko bi od tri SDP-ovca koja je spominjao kao moguće kandidate za Pantovčak (Milanovića, Tonina Piculu, Ivu Jospovića) po njemu bio najbolji.

- O tome ćemo razgovarati nakon europskih izbora. Ono što je jasno je da su promjene na Pantovčaku nužne, da funkciji predsjednika treba vratiti dostojanstvo, integritet i odgovornost - rekao je Bernardić i ustvrdio da će SDP imati svoga kandidata koji će osigurati nužne promjene na Pantovčaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:17