NAKON SJEDNICE SDP-a

BERNARDIĆ OPET PITAO DI SU PARE Postrojio Predsjedništvo SDP-a pa napao Plenkovića oko Agrokora, ali i otkrio traže li u stranci njegovu ostavku

 
 Screenshot: Facebook SDP

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u četvrtak je nakon sjednice Predsjedništva stranke ustvrdio da situacija u Agrokoru "očito smrdi na ono što se zove korupcija".

Izvijestio je da je Predsjedništvo izrazilo zabrinutost za stanje u Agrokoru, a za Antu Ramljaka, kojeg je ponovno nazvao "povjerenikom premijera Plenkovića", ustvrdio da "nije spašavao radna mjesta i sklapao nagodbe nego iznosio novce iz Agrokora".

"Plenkovića pozivam da kaže je li znao za ovakva postupanja, je li bio informiran, odobrava li to i što će učiniti", rekao je Bernardić, istaknuvši da osim što Ramljak sebi isplaćuje plaću od 120 tisuća kuna, još i svojoj bivšoj firmi isplaćuje milijuna kuna mjesečno. Premijera je pitao događa li se to pod "njegovim budnim okom i podrškom" te podsjetio da SDP od početka upozorava da u sve procesu oko Agrokora od početka, od pisanja zakona "nije čisto i sada dolazi na naplatu". Dodao je da će Agrokor na 140 savjetnika potrošiti 500 milijuna kuna te zapitao: "Di su pare?".

Poručio je da će SDP na tematskoj sjednici saborskog Odbora za gospodarstvo u srijedu tražiti odgovore na ova pitanja, pri čemu od Ramljaka očekuje da se pojavi na toj sjednici i odgovori na ove navode koji su se pojavili u medijima. Također, s tim u vezi zatražio je i postupanje nadležnih državnih institucija, prije svega DORH-a.

Na pitanje da komentira novinske napise da se od njega traži da odstupi s čela stranke, Bernardić je odgovorio da ne može komentirati anonimne spinove i laži te kazao da mu nitko iz vodstva stranke, ni službeno ni u privatnom razgovoru, nije sugerirao da bi bilo dobro da odstupi.

"Svakom dobronamjernom SDP-ovcu nije u interesu raditi ništa loše stranci, nego svi radimo u interesu stranke nakon produktivnog ogulinskog sastanka, što već pokazuje rezultate", ocijenio je Bernardić. Istaknuo je i da mu nije žao zbog kampanje "di su pare?" kojom se borio za slobodu govora, medija i satire te kako je nije prekinuo i nastavlja i dalje boriti se protiv cenzure.

Kazao je da je Predsjedništvo prikupilo primjedbe na nacrt novog Statuta te da će u utorak formulirati amandmane koje će poslati Glavnom odboru koji se okuplja 17. veljače kako bi to tijelo utvrdilo konačan prijedlog Statuta što će ga u ožujku izglasati konvencija.

Neuobičajeno, nakon sjednice Predsjedništva većina članova stala je iza Bernardića dok je odgovarao na pitanja, osim Bojana Glavaševića, Mihaela Zmajlovića i Siniše Hajdaša Dončića koji su otišli, ispričavši se obavezama.

Na pitanje tko se sjetio takve pokazne vježbe o jedinstvu SDP-a Zlatko Komadina odgovorio je - 'ja', piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2023 04:02