IZBORNA UTRKA

BERNARDIĆ OTKRIO S KIME BI HTIO IZAĆI NA IZBORE 'Da, volio bih vidjeti Posavca na listi'; ŽELE RESTART DRŽAVE 'Imamo plan za revitalizaciju Slavonije'

Davor Bernardić
 Bruno Konjević / CROPIX

Davor Bernardić posjetio je 4. izbornu jedinicu, Virovitičko-podravsku županiju u kojoj se održava radni sastanak izbornog stožera SDP-a. Bernardić je u Virovitici dao izjavu za medije.

- Drago mi je što sam ovdje, ali nije mi drago kada dođem u jednu od najsiromašnijih županija u Hrvatskoj.

Iz Slavonije iz koje vučem dio svojih korijena, boli kada roditelji i djedovi i bake svoje unuke i djecu gledaju preko Skypea - kazao je Bernardić.

Pozvao je sve Slavonke i Slavonce koji teško žive i nemaju mogućnost za dostojanstven život da izađu na izbore.

- Ono što je važno da se uz ovu županiju u zadnje četiri godine vežu samo afere, od imovine kojoj se nije moglo pokazati porijeklo, skupljih roštiljarnica od 150 kvadrata, tragična smrt pročelnika i nestanak novca iz gradske blagajne.

To ljudima ruši povjerenje u sustav, da se išta može promijeniti u našoj zemlji i da će pravda biti zadovoljena. Građani naše zemlje zaslužuju odgovor i budućnost, a Hrvatska ima budućnost. Potreban joj je restart - poručio je Bernardić.

Kazao je i da su mnoge tvornice, koje su bile simboli uspjeha, satrane u zadnje četiri godine te da je na SDP-u da osigura restart države.

- SDP će u iduće četiri godine provoditi naš plan "Slavonija 20-30", desetogodišnji plan za revitalizaciju Slavonije.

Cilj je da ova regija bude bogata, da dignemo poljoprivrednu proizvodnju, omogućimo poljoprivrednicima siguran plasman njihovih proizvoda - kazao je Bernardić te dodao da je cilj kroz razvoj kontinentalnog turizma omogućiti dodanu vrijednost na području Slavonije.

Na pitanje kako će izgledati kampanja i održavanje skupova s obzirom na epidemiološku situaciju, Bernardić je kazao da je SDP od početka tražio da se osiguraju normalni uvjeti za kampanju.

- Jedan od razloga zašto se ide na izbore je taj što kampanja može normalno funkcionirati. Da građani mogu izaći na izbore i glasati bez straha od širenja koronavirusa i da se u tom ozračju mogu održavati i skupovi.

SDP je spreman za izbore, poštovat ćemo sve epidemiološke preporuke, mi smo u kampanji kako bismo našim građanima pružili restart - kazao je Bernardić koji je uvjeren da će SDP s Restart koalicijom uvjerljivo pobijediti na izborima.

Na pitanje odgovara li mu 5. srpanj kao datum za izbore, Bernardić je kazao da je SDP-u svejedno kada će se oni održati.

Kazao je i da kada osvoje vlast da će u prvim tjednima Vlade donijet moratorij na kredite za građane i poduzetnike, u prvom tjednu će donijeti Zakon o obnovi Zagreba i iskoristi ga kako bi potaknuli građevinski sektor i pokrenuli novi investicijski zamah.

- To će pružiti veliku potporu gospodarstvu i od Zagreba napraviti jedan od najljepših gradova u Europi - kazao je Bernardić.

Na pitanje s kim sve razgovaraju po pitanju izborne koalicije, Bernardić je kazao da stranka razgovara s jakim regionalnim savezima i pojedincima.

Kazao je da bi na listi za izbore volio vidjeti međimurskog župana Matiju Posavca s kojim SDP razgovara, kao i s IDS-om.

Bernardić je odgovorio i vidi li se nakon izbora u koaliciji s Miroslavom Škorom.

- On je desnica, iznenadila me reakcija kolega iz Mosta koji su rekli da Škoro kroz Domovinski pokret dogovara koaliciju s HDZ-om.

Ta informacija je za mene bila nova i za sve detalje morate pitati Most i Miroslava Škoru. Mi ne možemo surađivati sa strankama koje nam svjetonazorski nisu bliske.

Mislim da će SDP nakon izbora sastaviti sigurnu i stabilnu Vladu koja će zemlju iščupati iz velike krize u koju ju je uveo HDZ - kazao je Bernardić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:20