BAUK ŠEF KLUBA SDP-a

BERNARDIĆ POBUNJENICIMA U SDP-u 'Račan se okreće u grobu! Hoćete izbore? Može! Hoćete ostavku? Može! Al dobit će te to pod jednim uvjetom...'

 
 Damjan Tadić / CROPIX

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić objavio je u srijedu odluku stranačkog predsjedništva da do daljnjega Klub saborskih zastupnika SDP-a vodi Arsen Bauk.

Predsjedništvo stranke jučer je odlučilo da Bauk do daljnjega obnaša tu funkciju, a Bernardić kaže da je riječ o kompromisnom rješenju.

"Klub je prvo htio mene za predsjednika, pa su promijenili odluku, nisu rekli koga žele pa je predsjedništvo stranke donijelo doluku da do daljnjega predsjednik Kluba ostaje Arsen Bauk", rekao je Bernardić novinarima u Saboru.

Rekao je da ima potporu legitimno izabranih tijela stranke, preko 12.000 članova stranke koji su mu dali povjerenje na unutarstranačkim izborima, te statuta koji služi da SDP funkcionira kao demokratska stranka.

Protivnicima u stranci je poručio da je spreman na sve.

"Hoćete izbore - može, hoćete stranački referendum - može, hoćete ostavku - može, ali sve po statutu. Nemojte cmizdriti ni moljakati putem medija da dam ostavku jer to se tako ne radi. Račan se okreće u grobu kad vidi kako pojedinci i na koji način ruše stranku koji sebe nazivaju tzv. uglednim članovima. A što su ostali članovi koji poštuju statut, jesu li oni neugledni", upitao je Bernardić.

Pozvao je sve članove stranke da javno, jasno i glasno stanu u obranu stranačkog statuta, demokratske procedure i načela djelovanja koja je ostavio Ivica Račan.

Zagreb, 190918.
Sabor RH.
Predsjednik SDP-a Davor Bernardic dao je izajavu za medije.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / CROPIX

On je, kaže, spreman na sve ali sukladno statutu stranke, a ne cendranju i moljakanju zastupnika koji to rade bez bilo kakve vizije i prijedloga.

Bernardić je rekao da je spreman na kompromis - da Bauk ostane predsjednik kluba zastupnika, a ako Bauk tu funkciju više ne želi, to će se pitanje rješavati unutar stranke.

Komentirao je i premijera Plenkovića koji se tijekom aktualnog prijepodneva osvrnuo na "slabi SDP". Poručio mu je da bude hrabar i raspiše prijevremene parlamentarne izbore ako misli da je HDZ toliko jak, a SDP toliko slab.

"Neka raspiše izbore, a ne da kupuje i ucjenjuje zastupnike po Saboru i skuplja njihove ručice, ne bi li oni podržavali njegovu tanku parlamentarnu većinu", istaknuo je.

Ono jedino što stoji iza premijera, kaže, lopovski je HDZ. "Plenković vidi sitan SDP, ali mi nikad nećemo pljačkati Hrvatsku", istaknuo je.

Ponovio je stajalište da krupni kapital i interesni lobiji utječu na procese u SDP-u, na način da "žele da SDP isporuči veliku koaliciju HDZ-u ne bi li se zataškale afere u Agrokoru".

Prozvao je i DORH što nije ispitao sve ključne sudionike tajnih sastanaka o Agrokoru u Vladi, Nasuprot tome, kaže, zataškavaju cijeli kriminal u Agrokoru.

"U slučaju Agrokora postoje osnovane indicije u kriminal, a DORH nije učinio ništa", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:05