ODJECI SPORNE IZJAVE

BERNARDIĆ PONUDIO ISPRIKU AKO JE NJEGOV GAF 'BILO KOGA UVRIJEDIO' PA NAPAO PLENKOVIĆA 'Zašto nije reagirao na vapaje supruge Alojza Tomaševića?'

 
Davor Bernardić
 Bruno Konjević / CROPIX

Vojko Obersnel prvi je među viđenijim SDP-ovcima koji su reagirali na gaf predsjednika stranke Davora Bernardića, koji je, upitan u intervjuu za Hinu zašto nema više žena koordinatorica za izbore kazao: 'Koordinatorstvo nije za eksperimentiranje. Taj posao moraju obaviti dokazani operativci na terenu.'

- Još uvijek čekam priopćenje Foruma žena SDP-a. Gdje se izgubila ona brzina kojom su regirala na mene i to za ništa, napisao je Obersnel na svojem Twitter profilu, referirajući se na incident sa sjednice Gradskog vijeća Rijeke održane u srpnju 2019. kad se verbalno sukobio s tadašnjom vijećnicom HDZ-a Ivonom Milinović, koja je u međuvremenu iz te stranke zbog skandaloznog ispada prema Srbima izbačena, te joj rekao: - Dajte se koncentrirajte na to što govorite, ili ste opet na visokim štiklama.

Čitava je javnost tada vrlo burno reagirala, s osudom se javio i spomenuti SDP-ov Socijaldemokratski forum žena, tražila se i Obersnelova ostavka, a sam gradonačelnik Rijeke kasnije se ispričao.

Inače, na Bernardićev gaf su oštrim kritikama reagirali iz platforme Možemo! kao i iz Pokreta mladih, a javio se i premijer Plenković ustvrdivši da se 'nijednom članu HDZ-a Bernardićeva izjava ne bi dogodila ni kao gaf'.

Sam Bernardić je u izjavi za medije u nedjelju pokušao svoj sporni istup u intervjuu za Hinu opravdati na sljedeći način.

- Ono što sam rekao je ispalo malo nespretno i ispričavam se ako sam bilo koga povrijedio. Ali moramo znati odakle dolaze napadi: od HDZ-a i manjih stranaka na ljevici. A Plenković bi trebao objasniti zašto nije reagirao na vapaje supruge Alojza Tomaševića i zašto podržava nasilnika. Zašto njegova stranka i dalje u Županijskoj skupštini podržava župana? HDZ je zadnji koji bi mi ovako nešto mogao spočitavati. To je jednostavno skupljanje političkih bodova. Ono što nama nitko ne može osporiti je da smo mi ti koji su uveli rodni paritet u Hrvatski sabor. Kad bude više žena u politici, onda će politika biti bolja. A vrata ženama u hrvatskoj poilitici otvorili smo upravo mi iz SDP-a. Iza ovih napada na mene stoje povrijeđena muška ega. Mi ćemo osigurati i da žene budu više zastupljene u čelništvu stranke. Pozivam i sve ostale stranke da to naprave jer da to naprave sve stranke, onda bi žena u politici bilo točno pola. SDP je predvodnik rodne ravnopravnosti u hrvatskoj politici, rekao je Bernardić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:10